Turku uzkoda Aizkraukles tirgū

Aizkrauklē tirgus laukumā, kādu laiciņu pārdod turku nacionālo ēdienu — kebabu.
Cilvēkiem, kuri ir maz ceļojuši, šis ēdiens tikpat kā nezināms turpretī Eiropas valstīs šo ātro uzkodu var iegādāties teju visās lielākajās pilsētās. Kebabs ir uz oglēm vai citā veidā grilēta gaļa pēc Tuvo Austrumu, Centrālās Āzijas un Dienvidāzijas tradīcijām. Kebaba pagatavošanai parasti izmanto jēra vai liellopa gaļu. Pasniedz smalki sagrieztās šķēlēs ar salātiem, mērci un pitas maizi. Mērces kebabam, pēc speciālām turku receptēm, gatavo paši saimnieki.
“Ideja gatavot kebabus radās laikā, kad mēs strādājām Francija,” saka viena no "Kennaz kebab" īpšniecēm Sintija Bondare.
Lai realizētu savu ideju, uzņēmuma īpašniekiem bija jādodas uz ārzemēm, lai iegādātos automašīnu, kas ir pielāgota kebabu pagatavošanai. “Gandrīz visas kebabam nepieciešamās izejvielas, mēs pērkam no vietējiem ražotājiem. Turklāt pitas maize ir Latvijā ražots ekoloģiskais produkts, arī dārzeņi ir pirkti Latvijā,” stāsta Sintija.
Aktīvākie klienti ir vīrieši vecumā no 20 līdz 40 gadiem, kā arī ārzemnieki. “Kad Pļaviņu HES strādāja zviedri, viņi bija mūsu pastāvīgie pircēji,” par darbošanos pirmo mēnesi stāsta "Kennaz kebab" līdzīpašnieks Uģis Štrauss.
Šāds bizness Aizkrauklē, nevis Rīga vai kādā citā pilsētā ar lielāku iedzīvotāju skaitu? “Es atgriežos savā dzimtajā pilsētā,” smaidot saka Sintija.
Jaunie uzņēmēji ar laiku cer paplašināt savu darbību arī citur Latvijā.
Kategorijas
- Reklāmraksti
- Afiša
- Balles
- Izstādes
- Koncerti
- Teātris
- Citi pasākumi
- Sporta pasākumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Veselība
- Vaļasprieks
- Lietotāju raksti
- Latvijā un pasaulē
- Dzīve laukos
- Izglītība
- Operatīvie dienesti
- Novadu ziņas
- Aizkraukles novadā
- Jaunjelgavas novadā
- Kokneses novadā
- Neretas novada
- Pļaviņu novada
- Skrīveru novadā
- Vecumnieku novadā
- Viesītes novadā
- Sports
- Viedokļi/Komentāri
- Statiskas lapas
- Pazudis/atrasts
- Abonēšana
- "Staburaga" projektu raksti
- Kultūra