Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveros top unikālas konfektes

Skrīveros top unikālas konfektes

Vakar Skrīveros pēc rekonstrukcijas svinīgi atklāja “Skrīveru saldumu” ražotni. Tajā ieguldīts 400 tūkstošu latu, modernizējot uzņēmumu un sākot jaunu produktu — īrisu un marcipāna — ražošanu. 

Pārņemot kādreizējā Skrīveru pārtikas kombināta tradīcijas, desmit gados arī “Skrīveru saldumu” vārds kļuvis pazīstams Lietuvā, Igaunijā, Anglijā, Vācijā. Klientu loks arvien paplašinās. Protams, līdz ar modernizāciju ražošanas jauda palielinās, bet konfektes “Gotiņa” izgatavošanas process paliek nemainīgs. Tikai rokām gatavota, tā saglabā savas īpašības, ilgāk ir svaiga. Tādēļ šobrīd aktuāls ir kadru jautājums — vajadzīgas čaklas ietinējas.
“Gotiņas” noslēpums
Jautāju “Skrīveru saldumu” vadītājam Normundam Audzišam, vai līdzīgi kā balzamam arī “Gotiņai” ir kāda slepena recepte, kuru neizpauž?
— Pamatsastāvs ir zināms visiem — pilnpiens, cukurs un glikozes sīrups, bet tehnoloģiskajā procesā ir knifi, cik ilgi masu karsēt, kā atdzesēt, kā pareizi sagriezt. To neatklājam. Konfektēm netiek pievienotas pārtikas piedevas. Mēs savas konfektes varam saukt par unikālām, tikai Latvijai piederīgām.
Marcipāns lietpratējiem
Jaunais produkts — Lībekas marcipāns šokolādē. Bieži veikalos nopērkamais marcipāns patiesībā nav gatavots no mandelēm, un tam pievieno pārtikas esences ar marcipāna garšu. Skrīveru ražojumā ir aptuveni 70% saldo Kalifornijas un rūgto Sīrijas mandeļu, kas nodrošina īpaši izteiktu marcipāna garšu. No marcipāna masas  veido sirsniņas, kas glazētas tumšās šokolādes glazūrā. Tā īpašo garšu spēs novērtēt katrs īsta marcipāna cienītājs.
Uzziņa.
SIA “Skrīveru saldumi” saldumus ražo kopš 1998. gada. Uzņēmums ir
specializējies piena konfekšu, šokolādē glazēta marcipāna un īrisu ražošanā. Uzņēmuma ražotnes ir Skrīveros un Lizumā Gulbenes novadā.