Staburags.lv ARHĪVS

Piepilda pusgadsimtu senu sapni

Indulis Burka

2007. gada 21. novembris 11:27

1325
Piepilda pusgadsimtu senu sapni

Kokneses pagastā, vietā, kur Zemeņu un Lakstīgalu iela atduras pret dzelzceļu, ierīkota pārbrauktuve. Šodien uz tās novieto betona plātnes un nākamnedēļ paredzēts atklāt satiksmi.

— Koknesieši par vēl vienu dzelzceļa pārbrauktuvi sapņo jau kopš pagājuša gadsimta 50. gadiem, — saka Kokneses pagasta padomes izpilddirektors Jāzeps Baltmanis. — Pārbrauktuve 1905. gada ielā bieži vien ir ilgstoši slēgta. Tas traucē ne tikai vietējiem iedzīvotājiem un tiem, kuri Koknesei brauc tikai cauri, bet arī policija, ugunsdzēsējiem un ātrajai medicīniskajai palīdzībai.

Savlaik pētīti dažādi šīs problēmas risinājumi. Bija plānots pagarināt otru sliežu ceļu, lai kravas vilcieni varētu pilnībā iebraukt stacijas teritorijā, taču bija pārāk daudz tehnisku problēmu.

Pateicoties Kokneses pagasta padomes deputātu iniciatīvai, šovasar pie problēmas risināšanas ķērās ne tikai pašvaldība, bet arī Satiksmes ministrija un “Latvijas dzelzceļš”. Nolēma izbūvēt jaunu pagaidu pārbrauktuvi vietā kur no vienas puses pret dzelzceļu atduras Zemeņu, bet no otras — Lakstīgalu iela.

Abās pusēs dzelzceļam SIA “Baustelle” izveidoja uzbērumu, dzelzceļš ierīkoja signalizāciju un semaforus. Šodien starp sliedēm novieto betona plāksnes un ar nepieciešamajām metāla konstrukcijām aprīko sliedes. Vēl jānovieto norobežojošie stabiņu un ceļazīmes. Nākamnedēļ paredzēts atklāt satiksmi.