Staburags.lv ARHĪVS

Domnieki apskata, kur tērēta piešķirtā nauda

Silvija Piļka

2007. gada 5. decembris 17:12

821
Domnieki apskata, kur tērēta piešķirtā nauda

Aizkraukles novada domes novembra sēde šoreiz notika nevis domes telpās, bet gan Aizkraukles novada ģimnāzijā. Tas darīts ar nolūku - lai domnieki apskatītu, kā tērēta nauda, kuru valsts un pašvaldība pēdējos gados piešķīrusi šīs mācību iestādes materiālās bāzes uzlabošanai.

Pavisam ģimnāzijas renovācijai paredzēts izlietot vairāk kā 1 miljonu 90 tūkstošu latu. Gandrīz pusi šīs summas (48,7 procentus) no sava budžeta dod novads, apmēram tikpat ir valsts pamatbudžeta dotācija un investīcijas un tikai 3,1 procents - ārvalstu finanšu palīdzība.

Pēdējos sešos gados daudz paveikts, lai ģimnāziju atjaunotu un paaugstinātu tās ēkas energoefektivitāti. Renovācijas pirmajā kārtā 2001. gadā sāka ar avārijas situācijā esošo logu nomaiņu un ieplaisājušo sienu savilkšanu. Pirmām kārtām pārbūvēja tualetes, nomainīja kanalizācijas
un ūdens stāvvadus un ventilācijas sistēmu.

Sporta zālē maz vietas

Vienu no pirmajām atjaunoja arī sporta zāli. Tagad ieejot sporta zālē, to nevar ne pazīt. Tai ir nomainīta un siltināta grīda, apkures sistēma, gaismas ķermeņi, iekārtotas mūsdienām atbilstošas, lai arī pašauras ģērbtuves un dušas telpas, izbūvēta vingrošanas telpas.

Ģimnāzijas sporta skolotājs domnieks Juris Benjavs atzīst, ka sporta zāle tiešām ir ļoti laba un jauna sporta halle pat nebūtu vajadzīga, ja vien brīvi varētu sportot vairākas klases. Šobrīd, vienā stundā vienlaikus darbojoties divām skaitliski lielām klasēm, vietas nepietiek.

Pakāpieni nedroši

Domniekus izvadāja pa visām skolas telpām, lai var salīdzināt, kādas ir jau atjaunotās un kādas - neremontētās. Dažs labs ciemiņš, ejot pa apdrupušajām kāpnēm, jutās visai nedroši, jo pakāpieni, nevietā sperot kāju, kustas. Šādas mazāk izmantotas vietas vēl gaida savu kārtu, jo skolai ir daudz citu aktuālāku vajadzību.

Lieliski var salīdzināt, cik gaišs un skaists ir otrā stāva gaitenis, un kāds tas ir augšstāvā. Tādiem vajadzētu būt visiem ģimnāzijas gaiteņiem, jo skolēni tajos pavada daudz laika.

Daudz līdzekļu ieguldīts, iegādājoties un ierīkojot mūsdienu prasībām atbilstošas virtuves iekārtas un ēdamzāles aprīkojumu. Tagad ģimnāzijas ēdnīcā apmeklētājs jūtas kā labiekārtotā kafejnīcā.

Raksta turpinājumu lasiet 6. decembra laikraksta numurā.