Staburags.lv ARHĪVS

"Meduslācim" neļauj būvēt kafejnīcu

Silvija Piļka

2007. gada 10. decembris 16:32

5065
"Meduslācim" neļauj būvēt kafejnīcu

SIA "Meduslācis" ir iecerējusi Aizkrauklē būvēt veikalu---konditoreju---kafejnīcu, kas piekļautos dzīvojamai mājai Gaismas ielā 2. Atbilstoši Būvniecības likumam bija izsludināta ieceres publiskā apspriešana. Tās laikā saņemti 48 iebildumi. Tāpēc dome būvniecības ieceri nevar akceptēt.

Saskaņā ar likumu "Par dzīvokļa īpašumu", paplašinot kafejnīcu, ir nepieciešama dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku piekrišana. No mājā Gaismas ielā 2 esošā 51 dzīvokļa īpašnieka pret kafejnīcas paplašināšanu iebilst 48. Galvenais iebildums --- jūtami pasliktināsies māju Gaismas ielā 2 un Gaismas ielā 4 iemītnieku dzīves apstākļi.

Negatīvais pārmāc pozitīvo

Iedzīvotāji uzskata, ka mājai Gaismas ielā 2 nevarēs piebraukt ne privātais, ne operatīvais transports, veļas žāvētava nebūs lietojama virtuves smaku, kafejnīcas apmeklētāju nepiedienīgas uzvedības, atkritumu pievilināto mušu dēļ, nevarēs atvērt logus, lai izvēdinātu telpas, kāpņutelpas tiks pārvērstas par tualetēm, jo daļa cilvēku neizmantos kafejnīcas labierīcības, paaugstināsies trokšņa līmenis, ieslēgsies automašīnu signalizācija utt.

Būvniecības iecerei saņemti arī 54 pozitīvi vērtējumi --- uzlabosies "Meduslāča" klientu apkalpošanas kvalitāte, rindā nebūs jāstāv uz ielas, būs skaista kafejnīca, kur nobaudīt konditorejas izstrādājumus, varēs paplašināt preču sortimentu, vēl vairāk attīstīt uzņēmējdarbību.

Vai smalkmaizītēm ir smaka?

Domnieki ilgi diskutēja par radušos situāciju, jo katrs Aizkraukles iedzīvotājs zina, cik iecienīta ir "Meduslāča" produkcija un cik šaurās telpās uzņēmuma darbiniekiem jāstrādā. Visi jau sen gaida, kad tās paplašinās, lai ērtāk būtu gan kūku cepējiem, gan pircējiem. Nav arī redzēts, ka pie pāris galdiņiem pašreizējā minikafejnīcā labprāt uzkavētos grādīgo dzērienu cienītāji. Un kādas gan nepatīkamas smakas varētu vējot no smalkmaizītēm!

Tā sauktajā vecajā pilsētas daļā šobrīd nav nevienas piemērotas ēdināšanas vietas, kurā gribētos pakavēties, un jauna kafejnīca ar stiklotu fasādi būtu īsti vietā.

Var celt citur

Domei diemžēl nācās atteikt "Meduslācim" un neakceptēt būvniecības ieceri, kurai jau gatavs skiču projekts, jo jāņem vērā iedzīvotāju iebildumi. Dome var vienīgi ieteikt SIA "Meduslācis" direktorei Ingunai Kronbergai būvniecību veikt pie sava īpašuma Gaismas ielā 2a.

Lēmumu mēneša laikā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.