Staburags.lv ARHĪVS

Secē sadeg sieviete

Indulis Burka

2007. gada 12. decembris 13:47

1519
Secē sadeg sieviete

Seces pagastā dega mājas “Daņķepi”. Bojā gāja mājas iedzīvotāja — 86 gadus veca sieviete. Iespējamais ugunsgrēka cēlonis — neuzmanīga rīcība ar uguni.

— Izsaukumu saņēmām 11. decembrī pulksten 12.04. Zvanīja no kaimiņu mājas.  “Daņķepu” īpašnieks dzīvo Rīgā, un ēkā mīt īrnieki, arī 86 gadus vecā kundze, — informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles brigādes komandieris Aivars Pastars

Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, dega vecās kundzes dzīvoklis un mājas jumts. Tai bija “Onduline” jumta segums, tāpēc liesmas pa to izplatījās ļoti ātri.

Kaimiņi stāsta, ka bojāgājusī sieviete kurinājusi plīti. Iespējams, viņai kļuvis slikti un viņa nav pamanījusi, ka no plīts izkrīt degoša pagale.

Ugunsgrēkā izdega 86 gadus vecās sievietes dzīvoklis un nodega jumts. Ugunsdzēsējiem izdevās nosargāt mājas daļu, kurā dzīvoja pārējie īrnieki.

Seces pagasta padomes sociālā darbiniece Māra Liepiņa stāsta, ka divi “Daņķepu” iedzīvotāji nekavējoties izmitināti sociālajā dzīvoklī. Viņiem iedotas gultas un matrači. Šajā dzīvoklī viņi varēs mitināties pa ziemu. Ja māju izremontēs, viņi plāno “Daņķepos” atgriezties.

— Bojāgājusī sieviete bija vientuļā pensionāre. Viņai vairākkārt piedāvāts pārcelties uz dzīvokli pagasta centrā, taču viņa vienmēr atteicās, — saka Māra Liepiņa.