Staburags.lv ARHĪVS

Pārbrauktuve joprojām nedarbojas

Indulis Burka

2007. gada 14. decembris 10:28

1322
Pārbrauktuve joprojām nedarbojas

Sadarbojoties Kokneses pagasta padomei un uzņēmumam „Latvijas dzelzceļš”, Koknesē, Zemeņu ielas galā, izbūvēta pārbrauktuve pāri dzelzceļa sliedēm. Kopš darbu pabeigšanas pagājis jau gandrīz mēnesis, taču sliedes šķērsot joprojām nav iespējams.

„Staburags” pārliecinājās, ka pirms pārbrauktuves gan no vienas, gan otras puses novietoti masīvi dzelzsbetona bluķi un ceļa zīms „Iebraukt aizliegts”.

Viss pārbrauktuves aprīkojums ir ierīkots un funkcionē, tāpēc Kokneses pagasta padomē mēģinājām uzzināt, kāpēc pārbrauktuve nav atklāta un cilvēkiem, tāpat kā līdz šim, ilgu laiku jāgaida pie pārbrauktuves barjerām 1905. gada ielā.

Pašvaldības izpilddirektors Jāzeps Baltmanis skaidro, ka arī pašvaldības darbinieki ir neizpratnē, tāpat kā uzņēmums „Latvijas dzelzceļš”. Izrādās, lai pārbrauktuvi atklātu, vajadzīgs Ministru kabineta lēmums. Taču, iespējams, birokrātisku iemeslu dēļ jautājumu jau gandrīz četras nedēļas neiekļauj Ministru kabineta sēžu darba kārtībā. Acīmredzot “uz čemodāniem”sēdošajiem ministriem šobrīd nav laika un vēlēšanās domāt un lemt par tādu nieku kā viena pārbrauktuve laukos...

Iespējams, par pārbrauktuves atklāšanu Ministru kabinets varētu lemt nākamotrdien.