Staburags.lv ARHĪVS

Gājējiem jaunā „Maxima” ir nepieejama

Indulis Burka

2007. gada 14. decembris 10:37

774
Gājējiem jaunā „Maxima” ir nepieejama

Aizkrauklietis Pēteris „Staburagam” atklāja par savus novērojumus pie jaunā lielveikala „Maxima” Aizkrauklē. Viņš uzskata, ka šis lielveikals domāts tikai autobraucējiem, jo kājāmgājējiem, nepārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, tam piekļūt nav iespējams.

„Staburags” pārliecinājās, ka Pētera kungam ir taisnība. Ērta piekļūšana jaunajam lielveikalam paredzēta tikai autobraucējiem. Savukārt par kājāmgājējiem veikala būvētāji nav domājuši nemaz.

Lai nokļūtu pie veikala durvīm, kājāmgājējiem neatliek nākas mērot vairākus desmitus metru pa Jaunceltnes ielas braucamo daļu, kas tagad, tumšajā laikā, ir  bīstami. Vēl viena iespēja ir doties pa gājēju celiņu ielas pretējā pusē, tad šķērsot zālāju un Jaunceltnes ielu. Strādnieki šobrīd līdzina melnzemi vietās, kur nākamajā pavasarī sēs zāli, tāpēc var droši apgalvot, ka veikala projektētāji gājēju celiņu nebija paredzējuši.

Šonedēļ jaunā veikala ēka nodota ekspluatācijā. Aizkraukles novada galvenais arhitekts Juris Letinskis „Staburagu” informēja, ka ir darbi, kurus celtniekiem atļauts paveikt pavasarī.

— Pavasarī vēlreiz asfaltēs automašīnu stāvlaukumu, pabeigs apzaļumošanu, ar jaunām reklāmām varēs papildināt ēkas fasādi, — saka Letinska kungs.

Precīzi atbildēt, kā izveidojusies situācija, ka nokļūt līdz veikalam kājāmgājējiem nav iespējams, Letinska kungs izskaidrot nevarēja. Viņš tikai atklāja, ka nākamgad paredzēts ielu rekonstruēt un izbūvēt jaunu gājēju celiņu. Iespējams, tāpēc šobrīd gājēju celiņa izveide līdz veikalam nav pieprasīta. Tomēr viņš solīja panākt, lai kājāmgājējiem izveidotu drošu piekļuvi jaunajai tirdzniecības vietai.