Staburags.lv ARHĪVS

Izšuj Ziemassvētku apsveikumus

Evita Apiņa

2007. gada 14. decembris 10:42

2030
Izšuj Ziemassvētku apsveikumus

Sunākstes pamatskolas draugi šogad Ziemassvētkos saņems īpašā izšūšanas tehnikā bērnu darinātus svētku apsveikumus. Šonedēļ tie vēl apskatāmi skolas gaitenī, bet pēc tam kā laba vēlējumi Ziemassvētkos aizceļos pa pastu.

Sunākstes pamatskolā šogad pirmo gadu darbojas interešu izglītības pulciņš “Jautrās atklātnes”, kuru vada skolotāja Sarmīte Zariņa. “Pulciņa nodarbības apmeklē ne tikai meitenes, bet arī zēni, darbojas dažādu vecumu skolēni. Sākumā izstrādājam tematiku, domājam, ko vēlamies izšūt un kā zīmējums varētu izskatīties uz papīra, piemeklējam vajadzīgo krāsu diegus. Tad, kad bērni apguvuši īpatnējo izšūšanas tehniku, vairāk laika var veltīt fantāzijai,” stāsta skolotāja.

Izstādē “Ziemassvētk noskaņas” aplūkojami bērnu izšūtie apsveikumi Ziemassvētkos. Tie ir daudzveidīgi — uz krāsaina papīra izšūtas izrotātas eglītes, Ziemassvētku novēlējumi, rotājumi, arī Ziemassvētku vecītis.

“Šos apsveikumus sūtīsim draugiem un sadarbības partneriem, domāju, ka tas ir daudz interesantāk, oriģinālāk un mīļāk — saņemt apsveikuma kartīti, kura gatavota  bērnu rokām un tāda ir vienīgā,” stāsta skolotāja.