Staburags.lv ARHĪVS

Nekas nav labāks par mātes pienu

Margarita Celmiņa

2007. gada 17. decembris 14:32

1329
Nekas nav labāks par mātes pienu

Aizkraukles sociālajā centrā notika šajā gadā pēdējā nodarbība mātēm, kuras mazuļus baro ar krūti. Ar jaunajām mātēm runāja psiholoģe Jolanta Ziediņa.

Ar šo nodarbību noslēdzās arī ceturtais gads, kopš sākts projekts “Nav citas ieiešanas nākotnē kā caur bērniem”. Strādājot ar grūtniecēm un jaunajām māmiņām, projektu realizē Aizkraukles slimnīcas dzemdību nodaļas vecmātes Gaida Dzalbe un Laura Kokina. Viņām palīdz arī Aizkraukles psiholoģiskās palīdzības centra darbinieces, bet materiāli finansē Aizkraukles novada dome un rajona padome. Četros gados nodarbības ir apmeklējušas apmēram 400 grūtnieču un jauno māmiņu.

Šīs nodarbības var apmeklēt sievietes no visa rajona, un viņām par tām nekas nav jāmaksā. Ja būs finansējums, apmēram 3000 latu gadā, projektu turpinās arī 2008. gadā. Nauda vajadzīga vieslektoru un ārstu speciālistu konsultāciju apmaksai, kā arī nodarbībām vajadzīgo piederumu iegādei. Projekta īstenotājas naudu jau lūgušas  paredzēt Aizkraukles novada un rajona padomes 2008. gada budžetā.