Staburags.lv ARHĪVS

“Laimes lācis” arī Pļaviņās

Sandra Pumpure

2007. gada 24. decembris 19:02

1992
“Laimes lācis” arī Pļaviņās

Pēc ilgāka pārtraukuma Pļaviņās, Daugavas ielā 2, no jauna atvērta iecienītā kafejnīca “Retrobārs”. Tajā šobrīd saimnieko SIA “Laimes lācis”, kas šīs telpas nomā no uzņēmēja Jāņa Medņa.

“Laimes lācis”, kas jau veiksmīgi darbojas Aizkraukles pilsētas kultūras nama telpās, ar iepriekšējo “Retrobāra” vadītāju Jāni Medni vienojās par telpu nomu jau apmēram pirms diviem gadiem. Tomēr tik ātri šo sabiedriskās ēdināšanas vietu atvērt neizdevās. “Laimes lāča” direktors Stīvs Katberts stāsta, ka vispirms telpas vajadzēja sakārtot un nedaudz uzlabot, bet tas nebija tik viegli.

Kafejnīcas atvēršana gan notika bez skaļas reklāmas. Stīvs Katberts uzskata, ka tā ir labāk, jo sākums vienmēr ir grūts, tāpēc visam jānotiek pamazām. Tomēr jaunatvērtā kafejnīca ir pamanīta. Tās darbības pirmajās dienās tur iegriezās gan pļaviņieši, gan garāmbraucēji.

Šobrīd “Retrobāra” telpu iekārtojums daudz neatšķiras no iepriekšējā, un vietām saglabāti pat tie paši uzmundrinošie un apetīti rosinošie uzraksti, kas bija iepriekš. Tomēr ir arī izmaiņas. Kafejnīcas jaunais īpašnieks atklāj, ka viss padarīts nedaudz gaišāks, un šobrīd apmeklētāji var ieturēt maltīti trijās zālēs, izvēloties, kādā atmosfērā vēlas paēst.

Stīvs Katberts atklāj, ka pagaidām kafejnīcas nosaukums būs tāds pats -- “Retrobārs”, jo tas ilgu laiku bija kā kvalitātes zīme. Tomēr piedāvājums būs “Laimes lāča” stilā, kādu klienti bauda Aizkrauklē. Šobrīd “Retrobārā” piedāvā daudznacionālu virtuvi, un ēdienus gatavo pēc autentiskām dažādu tautu receptēm. Interesanti ir ķīniešu un indiešu ēdieni, bet nav aizmirsta arī tradicionālā karbonāde. Kafejnīcas saimnieks atzīst, ka viena izteikta firmas ēdiena viņiem nav, jo visam ir jābūt vienlīdz garšīgam.

Ikdienā kafejnīca strādās līdz deviņiem vakarā, bet šajos svētkos tā tomēr būs slēgta, lai arī darbinieki varētu atpūsties un pavadīt vairāk laika kopā ar ģimenēm.