Staburags.lv ARHĪVS

Pirmais sniegs un riteņi gaisā

Indulis Burka

2007. gada 28. decembris 15:06

1748
Pirmais sniegs un riteņi gaisā

Beidzot uzsniga ilgi gaidītais sniegs. Diemžēl tas ne tikai iepriecināja, bet kļuva par iemeslu, kāpēc ne viens vien autovadītājs iestūrēja grāvī, jo pēkšņi “aizmirsa”, kā pa slidenu ceļu spēkrats stūrējams.

Uz ceļa krita tikai pirmās sniega pārslas, kad Skrīveru pagastā uz šosejas Rīga— Daugavpils nenoskaidrots autovadītājs ar automašīnu Audi A4, valsts numurs GB 5869, nobrauca no ceļa un spējā triecienā nolauza ceļmalā augošu koku. Brīdi kūleņojis pa pļavu, braucamais nokrita uz jumta. Uzpūtušies gaisa spilveni liecina, ka  tie braucējam izglāba dzīvību. Kur palicis autovadītājs, nav zināms, jo viņš no notikuma vietas bija aizgājis.

Aizkraukles rajona ceļu policijas priekšnieka vietnieks Aigars Sprudzāns stāsta, ka automašīnas īpašnieks dzīvo Jēkabpilī. Pie viņa devušies kaimiņu rajona ceļu policijas inspektori, taču nav sastapuši mājās, tāpēc nav iespējams uzzināt, kurš sēdēja pie braucamā stūres un kas ar šo cilvēku notika.

Sprudzāna kungs spriež, ka ceļš vēl nebija slidens, lai taisnajā ceļa posmā auto sāktu slīdēt. Iespējams, braucējs pie stūres aizmiga vai arī brauca dzērumā. Šī versija ir visticamākā, jo tieši iereibušie braucēji visbiežāk mūk no notikuma vietas.

Slidenā ceļa dēļ ap pulksten 10 netālu no Aizkraukles dzelzceļa stacijas grāvī iebrauca un apgāzās kravas mikroautobuss. Tā vadītājs sāka apdzīšanu, taču uz slidenā ceļa nenovaldīja stūri un ielidoja grāvī. Par laimi, pats braucējs nelaimes gadījumā necieta. Ceļu policijas inspektori tikko bija uzrakstījuši šī nelaimes gadījuma protokolu un nebija paspējuši atgriezties pārvaldē, kad tajā pašā vietā bija jāatgriežas vēl reizi. Vieglās automašīnas Mercedes Benz vadītājs, pamanījis grāvī mikroautobusu, strauji bremzēja. Tajā mirklī viņa automašīnas aizmugurē ietriecās Volvo markas kravas vilcējs, kura vadītājs slidenā ceļa dēļ nespēja tik strauji nobremzēt. Vieglā automašīna no spējā trieciena ielidoja grāvī, taču palika uz riteņiem. Arī šajā ceļu satiksmes nelaimes gadījumā neviens necieta.