Staburags.lv ARHĪVS

Fizikas kabinets kļūst modernāks

Sandra Pumpure

2008. gada 9. janvāris 15:22

1645
Fizikas kabinets kļūst modernāks

Izremontētā un modernākā fizikas kabinetā šogad mācās I. Gaiša Kokneses vidusskolas skolēni. Izremontētas telpas, un drīzumā skola saņems arī modernu aprīkojumu, kas bērniem palīdzēs veiksmīgāk apgūt šo mācību priekšmetu.

Tagad plašajā fizikas kabinetā ērti izvietotas solu rindas, ir arī vieta praktiskajiem darbiem un stūrītis, kur var pamācīties starpbrīžos, palasīt kādu žurnālu vai grāmatu. Fizikas skolotāja Ņina Kivleniece stāsta, ka tagad strādāt kļuvis daudz vieglāk, ne tikai tāpēc, ka labākas telpas, bet visam iekārtota arī sava konkrēta vieta. Līdz ar to katrs var darboties netraucēti. Viņa priecājas arī par ērtajiem plauktiem skolēnu burtnīcām un mājasdarbiem, kā arī palīgtelpas iekārtojumu, kur tagad var sistematizēt sakārtot visus mācību materiālus.

— Vēl tikai jāsagaida jaunais aprīkojums. Kabinetā esam saglabājuši arī visas līdzšinējās iekārtas un citus palīglīdzekļus, kas joprojām ir labā kārtībā. Skolēnus tas viss ļoti interesē, un arī laboratorijas darbus viņi pilda labprāt. Pēc remonta praktiskajos darbos vienlaikus var darboties līdz pat 30 skolēniem, — saka Ņina Kivleniece.

Mācību stundās skolotāja var izmantot arī kodoskopu un lielu ekrānu, paredzēts iegādāties arī projektoru.

I. Gaiša Kokneses vidusskolas direktors Māris Reinbergs stāsta, ka skola iesaistījusies Eiropas Savienības struktūrfondu nacionālajā programmā, kas paredz vidējās izglītības mācību kvalitātes uzlabošanu dabaszinātņu, matemātikas un tehnoloģiju priekšmetos. Šo mācību priekšmetu materiālās bāzes uzlabošana ir viena no skolas prioritātēm. Fizikas kabineta remonts paveikts pašu spēkiem, bet par projektā iegūtajiem līdzekļiem mācību iestāde plāno iegādāties modernāku aprīkojumu. Labiekārtot paredzēts arī bioloģijas kabinetu.