Staburags.lv ARHĪVS

Traktors nolauž elektrolīnijas stabus

Indulis Burka

2008. gada 11. janvāris 14:42

2591
Traktors nolauž elektrolīnijas stabus

Ceturtdien, 10. janvārī, pulksten 14.30 Jaunjelgavā, Rīgas ielā, pretī 13. mājai, ar paceltu traktora hidromanipulatoru sabojāta elektrolīnija. Diennakti bez elektrības palika vairāk nekā desmit māju.

Aizkraukles rajona policijas pārvaldē “Staburagu” informēja, ka traktora Belarus, valsts numurs T 1993, vadītājs, velkot traktoru MTZ 82 ar piekabi, kuram bija pacelts hidromanipulators, aizķēra elektrolīnijas vadus. Traktora vadītājs notikušo nepamanīja un turpināja braukt. Milzīgo slodzi neizturēja elektrolīnijas balsti — divi no tiem nolūza. Turklāt viens stabs uzkrita automašīnas Volvo FH 12, valsts numurs FD 885, piekabei. Autovadītājs, redzot notiekošo, bija apstājies ielas malā. Neviens no transportlīdzekļu vadītājiem alkoholu nebija lietojis.

Tikai laimīgas sagadīšanās dēļ šajā nelaimes gadījumā nav cietušo. Nav bojāts arī piekabes tents, kuram uzkrita elektrolīnijas stabs.

Toties vairāk nekā desmit apkārtējo māju iedzīvotājiem ceturtdienas vakars pagāja tumsā. Elektrolīnijas bojājumi bija tik lieli, ka tajā pašā dienā to salabot nebija iespējams. Šodien elektromontieri ierīkoja jaunus stabus. Viņi teica, ka vispirms jāatjauno līnija, tikai pēc tam varēs labot pieslēgumus mājām. Darbu veicēji nevarēja apsolīt, ka visus darbus paspēs pabeigt dienas laikā. Sākoties tumsai, remonts būs jāpārtrauc.