Staburags.lv ARHĪVS

Septiņi dzīvokļi paliek bez malkas

Indulis Burka

2008. gada 16. janvāris 16:13

1550
Septiņi dzīvokļi paliek bez malkas

Naktī no otrdienas uz trešdienu Skrīveru pagastā, pie daudzdzīvokļu mājas Daugavas ielā 141, nodega septiņi šķūnīši. Bez malkas palika vairāku dzīvokļu īpašnieki. 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles nodaļas komandieris Aivars Pastars informē, ka ugunsdzēsēji izsaukumu saņēma pulksten 2 naktī. Izdevies nosargāt tikai daļu no šķūnīšu rindas, kā arī netālu esošo saimniecības ēku. Iespējamais ugunsgrēka cēlonis — neuzmanīga rīcība ar uguni.

“Staburaga” aptaujātie mājas iedzīvotāji pārliecināti, ka šķūnīšus kāds aizdedzinājis. Sadegusi malka, un cilvēki ir neziņā, kā apsildīt dzīvokļus.

Skrīveru pašvaldībā solīja drīzumā lemt par konkrētu finansiālu palīdzību cilvēkiem, kuri šajā ugunsgrēkā palika bez kurināmā.  

Ugunsgrēks atklāja vēl kādu problēmu. Ugunsdzēsēji sākotnēji ūdeni dzēšanai ņēma no tuvējā dīķa pie bērnudārza. Taču tajā bija tikai 20 kubikmetru ūdens. No šī dīķa ūdeni paredzēt ņemt arī gadījumā, ja būtu jādzēš bērnudārzs, vai daudzdzīvokļu mājas. Pastara kungs teic, ka šāds ūdens daudzums ir nepietiekams. Dīķī jābūt vismaz 100 kubikmetriem ūdens. Šī problēma jāatrisina pašvaldībai.