Staburags.lv ARHĪVS

Svārpstu uztic profesors

Līga Patmalniece

2008. gada 16. janvāris 17:53

1520
Svārpstu uztic profesors

17. janvārī Aizkraukles novada ģimnāzijā norisināsies vides projektu konkurss. Tajā piedalīsies 7. — 9. klases skolēni no Aizkraukles rajona. Labākos darbus godalgos.

Izstrādāt projektu un piedalīties konkursā, skolotājas Annas Grenciņas — Grenciones mudināta, nolēma arī Mazzalves pamatskolas 7. klases skolniece Sanita Jaudzema.

“Projektu veidoju divus mēnešus  — novembrī un decembrī. Bija ļoti interesanti, esmu daudz ko uzzinājusi,” stāsta meitene.

Sanita izstrādāja projektu “Koku vecums Ērberģes parkā”. 8,7 hektārus plašajā parka teritorijā viņa izvēlējās atsevišķus kokus un, izmantojot Preslera svārpstu, noteica to vecumu. “Preslera svārpstu mums uz laiku uzticēja Bioloģijas institūta profesors Pēteris Edvards Bundars,”atklāj skolotāja, “svārpstu izmanto augošu koku vecuma noteikšanai, ar tā palīdzību koku vecumu var noteikt ar precizitāti no 2 līdz 5 gadiem. Vasarā Mazzalvi apmeklē tūristi, domāju, cilvēkiem būs interesanti uzzināt, ka mūsu parkā aug simtgadīgi bērzi un ozoli, kas stādīti 19. gadsimta beigās.”