Staburags.lv ARHĪVS

Skrīverieši joprojām vēlas saglabāt neatkarību — deputāti apsver iespēju vērsties Satversmes tiesā

Sandra Pumpure

2008. gada 21. janvāris 13:22

1081
Skrīverieši joprojām vēlas saglabāt neatkarību — deputāti apsver iespēju vērsties Satversmes tiesā

Skrīveriem jāveido savs novads — šādu lēmumu Skrīveru pagasta padomes ārkārtas sēdē jau atkārtoti pieņēma pašvaldības deputāti. Par to viņi informēs Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju.

Skrīveru pagasta padomes priekšsēdētāja Gunta Lisenko stāsta, ka jau rudenī pašvaldības deputāti nolēma nepiekrist piedāvātajam reģionālās reformas modelim, kas paredz Skrīverus iekļaut Aizkraukles novadā, bet pašiem veidot savu novadu. Tomēr Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija nekādu atbildi skrīveriešiem nav devusi, tāpēc viņi ar šo lēmumu vēlreiz pauda savu nostāju.

— Uzskatām, ka Skrīveri ir spējīgi pastāvēt kā atsevišķs novads. Mēs jau esam centrs, tad kāpēc tas jāpārvērš par nomali? Turklāt esam sava pagasta patrioti. Mums nekas nav iebilstams pret Aizkraukli, bet līdzšinējā pieredze ierādījusi, ka lielas apvienības nevar veiksmīgi darboties. Mums ir savas ieceres, ko vēlamies izdarīt, un diezin vai to varēs sekmīgi izdarīt novadā, jo katram centram ir savas vajadzības, — saka Gunta Lisenko.

Viņa piebilst, ka deputāti vienojušies — ja ministrija nereaģēs uz pašvaldības lēmumu, viņi vērsīsies Satversmes tiesā.

Par šādu lēmumu nobalsoja lielākā daļa Skrīveru pašvaldības deputātu, atturējās vienīgi Inguna Juhņeviča.

— Atšķirībā no citiem deputātiem es strādāju Aizkrauklē, un man par reformu ir savādāks skatījums. Es uzskatu, ka jādomā perspektīvā, tāpēc Skrīveru attīstību redzu tikai Aizkraukles novadā, un tā nav pašvaldība, no kuras vajadzētu vairīties, — atzīst Inguna Juhņeviča.