Staburags.lv ARHĪVS

Daudzevā atklāts bērnu un jauniešu atpūtas un informācijas centrs

Indulis Burka

2008. gada 23. janvāris 13:51

1325
Daudzevā atklāts bērnu un jauniešu atpūtas un informācijas centrs

Daudzevā, pašā pagasta centrā atvērts jauniešu atpūtas un informācijas centrs “Tiksimies”. Tajā katru vakaru pulcējas pagasta bērni un jaunieši — spēlē galdaspēles, skatās filmas.

Centra vadītāja un projekta idejas autore Vineta Geršebeka stāsta, ka Daudzeses pagasta padomes priekšsēdētājs Guntis Ozoliņš viņai ieteicis apmeklēt kādu ar Aizkraukles rajona partnerību saistītu semināru. Tur arī radusies ideja izveidot šādu centru.

— Pagājušā gada martā uzrakstīju projektu. To apstiprināja, un rudenī varējām ķerties pie darba, — stāsta Vineta Geršebeka. — Ar pašvaldību noslēdzām līgumu par ēkas “Amatnieki” izmantošanu bez atlīdzības, savukārt centram jānodrošina jauniešiem brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Telpas izremontētas, un nu ik vakaru tur pulcējas bērni un jaunieši, un spēlē galdaspēles — novusu, hokeju, futbolu, šahu, dambreti un citas. Paredzēts, ka centrā darbosies arī svētdienas skola, kuru vadīs skolotāja Aija Tukiša, notiks vecāku sapulces un semināri.

Centram ir arī dators un projektors, tāpēc piektdienu vakaros rīko kinoseansus. Filmas izvēlas bērni. Ļoti iecienītas ir multiplikācijas filmas. No pulksten 18 līdz 19.30 rāda kino bērniem līdz 7. klasei, Pēc tam — pārējiem.

Ar katru bērnu, kurš apmeklē centru, noslēdz līgumu, kuru paraksta arī bērna vecāki. Līgumā noteikts, ko drīkst darīt un kas centrā aizliegts. Ir nosacījums, ka uz centru drīkst nākt tikai pēc tam, kad izpildīti mājasdarbi. Bērniem, ienākot telpās, jāparakstās žurnālā, jāparakstās arī aizejot. Tas domāts drošībai un ir pierādījums, ka bērns vakaru tiešām pavadījis centrā.

Geršebekas kundze stāsta, ka īpašu uzmanību pievērš arī bērnu savstarpējo attiecību kultūrai — nedrīkst lietot rupjus vārdus, aizskart citus.

Vineta Geršebeka atklāj, ka sagatavots un iesniegts vēl viens projekts trenažieru zāles ierīkošanai pagasta padomes ēkas pagrabstāvā. To pašlaik izvērtē.