Staburags.lv ARHĪVS

Nodeg iecienīta ēstuve uz Rīgas — Daugavpils šosejas

Indulis Burka

2008. gada 29. janvāris 12:03

2622
Nodeg iecienīta ēstuve uz Rīgas — Daugavpils šosejas

Šonakt pilnībā nodegusi iecienīta autobraucēju ēstuve uz Rīgas-Daugavpils šosejas Ogres rajona Jumpravas pagasta Dzelmēs. Ugunsgrēkā izpostīts divstāvu ēkas komplekss "Dzelmes" aptuveni 1000 kvadrātmetru platībā, kas pieder SIA "Māris&Co".

Ēku kompleksā bija būvmateriālu veikals, pārtikas veikals un kafejnīca. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles brigādes komandieris Aivars Pastars stāsta, ka palīgā Ogres rajona kolēģiem devās ugunsdzēsēji arī no Aizkraukles.

— Izsaukumu ugunsdzēsēji saņēma pulksten 2.14. Pirmie notikuma vietā ieradās Ogres ugunsdzēsēji, — saka Pastara kungs. — Ēka dega ar atklātu liesmu. Viens no iemesliem, kāpēc uguns izplatījās tik ātri, bija skārda jumts, zem kura bija izžuvušas koka skaidas. Liesmām izplatīties palīdzēja arī vējš.

Problēmas sagādāja ūdens piegāde. To pieveda no dīķa blakus degvielas uzpildes stacijai. Sūknēt ūdeni no tuvējās Daugavas nevarēja, jo tad būtu jāaptur satiksme pa šoseju, ka kas rīta stundās ir ļoti noslogota. Turklāt šļūtenes ugunsdzēsējiem ir vecas un tik tālu nesniedzas.

No Aizkraukles uz notikuma vietu izbrauca divas autocisternas un viens auto ar kāpnēm. No Ogres bija atbraukušas divas autocisternas, pa vienai no Rīgas un Ķeipenes. Aculiecinieki stāsta, ka ugunsdzēsēju rīcība bijusi neefektīva, jo ik palaikam dzēšanu nācies pārtraukt, gaidot, kad atkal atvedīs ūdeni.

Iespējamais ugunsgrēka cēlonis varētu būt īssavienojums elektroinstalācijā vai kādā saldētavas iekārtā.

Kompleksa saimnieki vēl nezina, vai “Dzelmes” atjaunos.