Staburags.lv ARHĪVS

Pašiem savs mammogrāfs

Margarita Celmiņa

2008. gada 30. janvāris 13:39

1929
Pašiem savs mammogrāfs

Sieviešu krūšu pārbaudei, Aizkraukles slimnīca iegādājusies mammogrāfu, kuru patlaban sakārto darbam. Sievietēm, tagad krūtis pārbaudīt nebūs jābrauc uz kādu no Rīgas klīnikām.

Astoņus tūkstošus latu vērtā aparatūra par slimnīcas līdzekļiem uz nomaksu nopirkta no Vācijas firmas “Philips”. Patlaban to montē SIA “Medtehnika serviss” medicīnas iekārtu inženieris Ēriks Riekstiņš.

Aizkraukles slimnīcas direktora vietniece medicīnas darbā Marija Avotiņa informē, ka pacientes ar šo aparatūru varēs pārbaudīt tikai pēc pāris mēnešiem. — Mums vispirms no Veselības ministrijas jāsaņem atļauja ar aparatūru strādāt, un šo darbu var veikt tikai sertificēts speciālists, taču tāda patlaban Aizkraukles slimnīcā nav, — saka Avotiņas kundze.

Aizkraukliete Sandra iepriecināta, ka šāda aparatūra būs tepat pilsētā:

— Kā zinādama, uz Rīgu pārbaudīt krūtis nebraucu, jo nekad nebija laika, lai tam ziedotu visu dienu. Gaidīšu, kad aparatūra darbosies Aizkraukles poliklīnikā.

Uzziņa.

Sievietēm, kuras vecākas par 50 gadiem, krūtis profilaktiski ar mammogrāfu jāpārbauda reizi divos gados, un par šo izmeklējumu maksā valsts. Taču ar ģimenes ārsta vai ginekologa nosūtījumu krūtis var pārbaudīt arī gados jaunas pacientes.