Staburags.lv ARHĪVS

Pārdrošais dzīvokļu apzadzējs beidzot noķerts

Indulis Burka

2008. gada 18. februāris 17:13

1784
Pārdrošais dzīvokļu apzadzējs beidzot noķerts

Aizkraukles policijas pārvaldes kriminālpolicijas biroja darbiniekiem beidzot izdevies aizturēt zagli, kurš jau vairākus mēnešus naktīs apzaga neaizslēgtos aizkraukliešu dzīvokļus. Vainīgais — 25 gadus vecs Aizkraukles iedzīvotājs — apcietināts.

Aizkraukles rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas biroja priekšnieks Aigars Zīmelis stāsta, ka pārdrošais zaglis staigājis pa Aizkraukles daudzdzīvokļu māju kāpņutelpām, un meklējis neaizslēgtas dzīvokļu ādurvis. Parasti augstāk par trešo stāvu nekāpis. Sameklējis neaizslēgtas durvis, klusi ielavījies, paķērie to, kas gadījies pa rokai un meties bēgt.

— Policija pirmos ziņojumus par šāda veida zādzībām saņēma pagājušā gada novembrī, — saka Aigars Zīmelis. — Decembrī zādzības turpinājās. Bija gadījumi, kad vienā naktī zaglis “paviesojās” vairākos dzīvokļos.  Šķita, vainīgā notveršana prasīs ilgāku laiku. Taču beidzot policijas uzmanības lokā nokļuva kāds vīrietis, kurš vēlāk arī izrādījās meklētā persona.

25 gadus vecais vīrietis jau agrāk notverts un sodīts tieši par šādām zādzībām. Tikai nesen viņš izcietis tiesas piespriesto sodu, sameklējis labu darbu, taču līdzšinējo tieksmi apzagt dzīvokļus tā arī nav atmetis.

Izmeklētājiem viņš stāstīja, ka darbojies mantkārīgos nolūkos. Ņēmis naudasmakus, somiņas, banku kartes.

Zīmeļa kungs uzsver, ka cilvēki paši sekmējuši zagļa darbošanos, kopā ar banku kartēm naudasmakā glabājot arī to kodus. Paņēmis skaidro naudu un somiņu izmetis atkritumu tvertnē, zaglis steidza pie bankomāta un iztukšoja arī bankas kontu.

Zaglim ne vienmēr veicies. Bijuši gadījumi, kad saimnieki viņu pamanījuši un pat dzinušies pakaļ. Taču jaunajam vīrietim izdevies aizbēgt. Izmantojot bankomātu videokameru ierakstus, ieguva fotogrāfiju un policijas darbinieki pārdrošo zagli pamanīja uz ielas. Pēdējo zādzību viņš paveica naktī pirms aizturēšanas.  

Izmeklēšana turpinās. Pagaidām droši zināms, ka vainīgais apzadzis vismaz sešus dzīvokļus. Taču, iespējams, pastrādāto noziegumu loks ir plašāks. Drīzumā lietu nodos prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Pēc tam sekos tiesa. Šobrīd zināms, ka notvertajam zaglim bijis arī līdzdalībnieks. Policija turpina viņu meklēt.