Staburags.lv ARHĪVS

Neticiet krāpniekiem!

Indulis Burka

2008. gada 29. februāris 17:04

1022
Neticiet krāpniekiem!

Aizkrauklē atklāts jauns krāpšanas veids — vakaros un brīvdienās dzīvokļus apmeklē pagaidām nenoskaidrotas personas un interneta portāla www.ziedot.lv vārdā vāc ziedojumus.

Aizkraukles rajona policijas pārvaldes  kriminālpolicijas biroja priekšnieks Aigars Zīmelis informē, ka portāls www.ziedot.lv patiešām vāc ziedojumus slimiem un nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, taču dara to tikai elektroniski.

— Portāla darbinieki pa dzīvokļiem nestaigā un ziedojumus paši nevāc, — saka Zīmeļa kungs. — Viltus ziedojumu vācējiem ir līdzi apzīmogota ziedojumu kastīte ar uzrakstiem “ziedot.lv”, viņi iepazīstina ar sevi un uzrāda, visticamāk, viltotus vai zagtus dokumentus. Ir labi, ja cilvēki vēlas palīdzēt tiem, kuri nonākuši nelaimē, taču šajā gadījumā nauda diezin vai tiek slimajiem cilvēkiem, bet paliek krāpnieku kabatā.

Aicinu visus nebūt lētticīgiem un, ja šādi krāpnieki klauvē pie dzīvokļu durvīm, censties iegaumēt uzrādīto dokumentu datus, atcerēties personu ārējās pazīmes un nekavējoties ziņot policijai.