Staburags.lv ARHĪVS

Piepilda vienpadsmit smagi slimu bērnu sapni

Margarita Celmiņa

2008. gada 5. marts 16:29

740
Piepilda vienpadsmit smagi slimu bērnu sapni

Šo labdarības akciju jau trešo gadu organizē Šveices farmācijas kompānija “Mepha” un aptieku apvienība “Aptieka 1”, kurā darbojas vairāk nekā 200 Latvijas aptieku. No Aizkraukles rajona akcijā piedalījās sešas aptiekas, bet visvairāk naudas — Ls 97,40 — saziedojuši Skrīveru Vecaptiekas apmeklētāji.

Akcijā sešas Aizkraukles rajona aptiekas kopā savāca 288,16 latu. Kopā ar skrīveriešiem piedalījās arī Lijas Bergmanes aptieka Aizkrauklē, Valles, Mazzalves,  Gostiņu un Pļaviņu aptieka “Ālante”.

Par daļu saziedoto līdzekļu 11 nedziedināmi slimo bērnu ar ģimenēm trīs dienas atpūtās Jūrmalā, viesnīcā “Baltic beach hotel”, kur viņi baudīja dažādas procedūras un strādāja radošajās darbnīcās, bet vecāki klausījās psihologu un citu speciālistu lekcijas. Par pārējo naudu Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība slimajiem bērniem varēs nopirkt mākslīgās plaušas ventilācijas un skābekļa aparātu, pulsa oksimetru, kā arī rotaļlietas smilšu terapijas kastei.

Savu sapni, saņemot visu nepieciešamo kalnu slēpošanai, varēs piepildīt piecgadīgā Edīte no Preiļu rajona, četrgadīgais Deniss no Rīgas ieguva ar pulti vadāmu lielu rotaļu mašīnu, pieci bērni saņēma portatīvo datoru, ar kuru viņi mācīsies un īsinās laiku, ilgstoši ārstējoties slimnīcā. Savas sapņu rotaļlietas saņēma vienpadsmit mazo slimnieku.

Diemžēl labdarības akcija “Dāvā sapni” nebija pasargāta arī no ļaunu nodomu vadītiem cilvēkiem. Decembrī Gulbenes “Lejas aptiekā” tika nozagta ziedojumu kaste ar savākto naudu — ap 200 latu. Aptiekas vadītāja notikušo ļoti pārdzīvoja, taču nepatīkamajam stāstam ir arī gaišā puse. Dienā, kad aptiekai atveda jaunu ziedojuma kastīti, kurā turpmāk vākt ziedojumus, kāds jauns vīrietis, uzzinājis par notikušo, iemeta kastītē 100 latu banknoti.