Staburags.lv ARHĪVS

Aizkrauklē vēl viena acuārste

Margarita Celmiņa

2008. gada 7. marts 17:00

1925
Aizkrauklē vēl viena acuārste

Aizkrauklē, optikas salonā “Saules optieka”, pacientus sāk pieņemt acuārste Gunta Vintere.

Guntas Vinteres acuārstes darba stāžs ir 20 gadu. Tie aizvadīti Jelgavā, strādājot poliklīnikā, privātpraksē un optikas salonā. Vinteres kundze ir skrīveriete un  atgriežas savā dzimtajā pusē. Ārstei ir arī optometrijas maģistres grāds, un Vinteres kundze uzskata, ka ārstēt acis ir viņas sirdsdarbs. Strādāt citu darbu viņa nekad negribētu, jo, viņasprāt, zaudēt acu gaismu ir viena no lielākajām cilvēka nelaimēm un ir vērts darīt visu, lai slimniekus no tās pasargātu.   

Salonā “Saules optieka” acuārste apmeklētājiem pārbaudīs redzi, noteiks diagnozi, mērīs acu spiedienu, ieteiks ārstēšanu, izrakstīs brilles un kontaktlēcas. Ārstēs arī ar diabētu, hipertoniju un citām slimībām sirgstošos,  kuriem radušās redzes problēmas.

— Divdesmit darba gados esmu pārliecinājusies, ka acīm jāpievērš ļoti liela uzmanība jau no bērnības. Acis jāsaudzē no pārslodzes, īpaši strādājot ar datoru un katram cilvēkam pēc 40 gadiem regulāri jāmēra acu spiediens, lai laikus pamanītu glaukomu un citas acu slimības, — saka Gunta Vintere.