Staburags.lv ARHĪVS

"Nelsa" kokzāģētavas angārs, iespējams, aizdedzināts ļaunprātīgi (papildināts ar jaunāko informāciju)

Indulis Burka

2008. gada 7. maijs 17:12

4333
"Nelsa" kokzāģētavas angārs, iespējams, aizdedzināts ļaunprātīgi (papildināts ar jaunāko informāciju)

Aizkrauklē, firmas "Nelss" kokzāģētavā, pirmssvētku dienā, 30. aprīlī pēc pulksten 17 sākās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Policija sākusi kriminālprocesu, un šobrīd viena no pamatversijām ir ļaunprātīga dedzināšana.

Ugunsgrēku dzēsa ugunsdzēsēji no Aizkraukles, Jaunjelgavas, Pļaviņām, Neretas un Ogres. Dzēšanā iesaistījās arī uzņēmuma ugunsdzēsēju komanda.

VUGD Aizkraukles brigādes komandieris Aivars Pastars "Staburagu" informēja, ka ugunsgrēks sākās slēgtā, noplombētā angārā, kurā ražošana šobrīd nenotiek.

— Izsaukumu uz notikuma vietu saņēmām pulksten 17.50. Dega 50x20 metru liels angārs, tajā esošie darbgaldi. 30 kvadrātmetru platībā iegruva jumta konstrukcijas, — saka Pastara kungs. — Pulksten 18.50 ugunsgrēks bija lokalizēts un turpinājām dzēšanu. Liesmas pilnībā izdevās noslāpēt pulksten 21. Ugunsgrēka cēlonis pagaidām ir neskaidrs, jo ēka bija slēgta. Policija sākusi izmeklēšanu.

Uguns izplatījās ap vienu no ēkā esošajām ēveļmašīnām. Virs tās arī iegruva jumts. Tomēr, operatīvi rīkojoties, pusi ēkas izdevās nosargāt.

Pastara kungs stāsta, ka "Nelsa" kokzāģētava šādiem gadījumiem ir labi sagatavojusies. Ir pašiem sava ugunsdzēsēju komanda, ir arī pietiekama ūdensapgāde. Dzēšanai izmantoja ūdeni no diviem hidrantiem un dīķa.

Aizkraukles rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas biroja priekšnieks Aigars Zīmelis stāsta, ka ir vairākas versijas, kā ugunsgrēks varēja sākties.

— Pilnībā var atmest versiju par elektroīssavienojumu, — saka Zīmeļa kungs. — Angārā elektrība bija atslēgta, jo ražošana tajā nenotika. Viena no pamatversijām, kuru pašlaik pārbaudām, ir ļaunprātīga dedzināšana. Pārbaudām arī versijas par citiem iespējamos ugunsgrēka cēloņiem.

Uzņēmumā pēdējā laikā no darba atbrīvoti desmitiem strādnieku. Iespējams, kāds no viņiem šādi cerēja kaitēt bijušajai darbavietai.

Materiālos zaudējumus, kas nodarīti uzņēmumam, vēl aprēķina.