“Skrīveru saldumi” izvēršas

SIA “Skrīveru saldumi”, paplašinot ražošanu, šobrīd pasūtījusi trešo saldumu tīšanas galdu, līdz ar to Skrīveros būs piecas jaunas darba vietas. Uzņēmums ražo deviņu veidu iemīļotās konfektes “Gotiņa”, īrisu un marcipānu šokolādē.
Paplašina abas ražotnes
Kopš 2005. gada janvāra Skrīveros, bijušajā pienotavas ēkā, darbojas saldumu ražotne. Īpašumu iegādājās SIA “Dimdiņi” īpašnieki Iveta un Normunds Audziši. Šajā laikā atjaunots “Skrīveru saldumu” zīmols, papildināts konfekšu “Gotiņa” sortiments un izveidoti vairāki jauni iesaiņojumi, kādos saldumi nonāk veikalu plauktos. “Skrīveru saldumu” ražotnes ir Skrīveros un Lizumā, un paplašina abas ražošanas vietas, radot 19 jaunu darbavietu. Saldumu ražošanas tehnoloģija abās vietās ir atšķirīga.
“Skrīveros konfektes tinam uz galda, bet Lizumā tās tin, turot rokā. Mēģinājām konfektes tīt pēc viņu metodes, bet neizdevās, savukārt viņām liekas, ka mūsu tīšanas metode ir sarežģītāka. Tomēr galvenais, ka abās ražotnēs tāpēc saražotās produkcijas daudzums neatšķiras,” stāsta ražošanas ceha vadītāja Vija Liase.
Dubultos apjomu
“Skrīveru saldumi” ražo konfektes “Gotiņa” ar šokolādes un karameļu garšu, ar zemesriekstiem, lazdu riekstiem, kokosriekstiem, saulespuķu sēklām, rozīnēm, dzērvenēm un klasiskās. Saldumu cehā top arī zīmola “Aspasia” produkti — Eiropas valstīs populārais Lībekas marcipāns šokolādē un Skrīveros vārītais īriss šokolādē.
“Saldumus eksportējam arī uz Lietuvu, Igauniju un Vāciju. Latvijā joprojām vispieprasītākā ir klasiskā “Gotiņa”, bet ļoti iecienīta ir arī “Gotiņa” ar dzērvenēm. Acīmredzot “Gotiņu” tradicionālo saldumu skābās dzērvenes nomāc, un garša ir saldskāba,” teic Vija Liase.
Uzņēmums pusgada laikā plāno ražošanas apjomu dubultot. Pārtikas tehnoloģe Sanita Kivkucāne atklāj, ka saldummīļiem gatavo pārsteigumu — pavisam drīz varēs nogaršot “Gotiņu” ar sezama sēklām, piparmētru garšu, bet trešo jaunumu pagaidām neatklās, jo tas būšot kaut kas Latvijā vēl neredzēts.
Jauns iesaiņojums
Konfektes “Gotiņa” pie pircējiem nonāk dažādā iesaiņojumā. Joprojām tās var iegādāties, vajadzīgo daudzumu iesverot, bet uzņēmums daudz uzmanības veltījis arī ērtākam un pievilcīgākam konfekšu pārdošanas veidam. Jau vairākus mēnešus “Gotiņas” veikalu plauktos nonāk glītās papīra kārbiņās 300 gramu iesaiņojumā, tās fasē arī 200 gramu caurspīdīgā iesaiņojumā. “Pavisam drīz varēs iegādāties marcipānu šokolādē, kas fasēts jaunā iesaiņojumā. Ražojam arī asorti, kur vienā fasējumā ir vairāku veidu “Gotiņas”,” stāsta Vija Liase.
Uzņēmuma īpašniece Iveta Audziša atklāj, ka jau gada nogalē uzņēmumā speciālās telpās iecerēts uzņemt ekskursantus. “Apmeklētāji varēs iepazīt “Gotiņas” ražošanas vēsturi, televīzijas ekrānā varēs redzēt konfekšu tīšanas procesu un paši pamēģināt interesanto, bet ne vieglo saldumu ietīšanu papīrīšos un iegādāties arī “Skrīveru saldumu” produkciju.”
Kategorijas
- Reklāmraksti
- Afiša
- Balles
- Izstādes
- Koncerti
- Teātris
- Citi pasākumi
- Sporta pasākumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Veselība
- Vaļasprieks
- Lietotāju raksti
- Latvijā un pasaulē
- Dzīve laukos
- Izglītība
- Operatīvie dienesti
- Novadu ziņas
- Aizkraukles novadā
- Jaunjelgavas novadā
- Kokneses novadā
- Neretas novada
- Pļaviņu novada
- Skrīveru novadā
- Vecumnieku novadā
- Viesītes novadā
- Sports
- Viedokļi/Komentāri
- Statiskas lapas
- Pazudis/atrasts
- Abonēšana
- "Staburaga" projektu raksti
- Kultūra