Staburags.lv ARHĪVS

Jauns jumts sadārdzina mājas apsaimniekošanu

Jānis Ozoliņš

2008. gada 5. decembris 18:07

1603
Jauns jumts sadārdzina mājas apsaimniekošanu

“Staburaga” redakcijā vērsās kāds koknesietis (redakcijā uzvārds zināms), kurš lūdza noskaidrot tādu situāciju:
—  Kokneses pagastā, Tilta ielā 1, dzīvojamai mājai, kas pieder pašvaldībai, pirms trijiem mēnešiem nomainīja jumtu. Pēc jumta nomaiņas SIA "Kokneses komunālie pakalpojumi", neinformējot iedzīvotājus, paaugstināja apsaimniekošanas maksu. Iepriekš tā bija 5 lati un 33 santīmi mēnesī, tagad jāmaksā par deviņiem latiem vairāk.

Iepriekš remonts šajā mājā bija pirms aptuveni 35 gadiem. Pie mājas ir senlaicīga būve — arka, kas apdraud vietējo iedzīvotāju veselību un dzīvību. Iedzīvotāji lūguši to salabot,  pašvaldība neko nav darījusi. Nav remontētas koplietošanas telpās.

Šajā mājā dzīvo pārsvarā pensionāri un maznodrošinātas ģimenes un par apsaimniekošanu maksā regulāri.
Vai pašvaldība, kas apsaimnieko namu pēc remontdarbu veikšanu drīkst tik krasi paaugstināt apsaimniekošanas maksu?

Situāciju skaidro SIA “Kokneses komunālie pakalpojumi” rīkotājdirektors Armands Preiss:
— Lai nomainītu jumta segumu, uzņēmumam vajadzēja ņemt kredītu. Tik daudz līdzekļu, lai veiktu lielus remontdarbus, "Kokneses komunālajiem pakalpojumiem" nav. Nomainīt jumta segumu lūdza paši nama iedzīvotāji, un par to, ka paaugstinās apsaimniekošanas maksu, tika informēts mājas vecākais, kurš aptaujāja iedzīvotājus. Apsaimniekošanas maksas palielinājums ir 20 santīmu par kvadrātmetru. Saņemot maksājuma kvīti, iedzīvotāji redz par ko viņi maksā, atsevišķā sadaļā ir norādītas jumta nomaiņas izmaksas.

Par arku pašlaik nevaru sniegt informāciju. Māja ir privatizēta un jāskatās, vai arka pieder ēkai. Par šādu piebūvi "Kokneses komunālo pakalpojumiem" nav saņemts neviens iesniegums.