Staburags.lv ARHĪVS

Skrīveros liesmās izplēn dzīvība

Indulis Burka

2008. gada 11. decembris 14:10

1389
Skrīveros liesmās izplēn dzīvība

Naktī no trešdienas uz ceturtdienu Skrīveros notika ugunsgrēks, kurā dzīvību zaudēja 72 gadus vecs vīrietis. Vēl viens vīrietis guva apdegumus. Māja nodega pilnībā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles brigādes komandieris Aivars Pastars informē, ka izsaukums saņemts pulksten 1.06. Dega 48 kvadrātmetrus liela koka māja Daugavas ielā 141/4a.

— Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, nelielā koka māja jau bija liesmās, — saka Pastara kungs. — Ēkā bija divi vīrieši. Viens no viņiem no ēkas izkļuva pa kaimiņu izsisto logu vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās. Pašlaik viņš ārstējas Aizkraukles slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā. Otrs, 72 gadus vecs vīrietis, ugunsgrēkā gāja bojā. Pulksten 3.27 liesmas bija nodzēstas. Pusotru stundu ugunsdzēsēji dežurēja pie krāsmatām, jo blakus bija vēl viena koka ēka. Iespējamais ugunsgrēka cēlonis — neuzmanīga smēķēšana.

Kad notikuma vietā ieradās “Staburags” tur rosījās kaimiņu mājas iedzīvotājs Alberts Stupāns. Viņam paveicies. Abas mājas šķir vien piecus metrus plats pagalms. Ja vējš būtu pūtis uz otru pusi, arī viņa māja varētu aizdegties.

— Pamodos no tā, ka pie durvīm kāds zvanīja, šķita, kāds šauj arī raķetes. Atvēru durvis un sejā iesitās karstuma vilnis, — saka Stupāna kungs. — Kaimiņu māja jau bija liesmās. Pa gaisu lidoja karsta šīfera gabaliņi. Pie durvīm zvanīja viens no vīriešiem, kuri dzīvoja šajā mājā. Viņam bija apdegušas kājas un rokas. Vēlāk uzzināju, ka citu kaimiņu māju iedzīvotāji, kuri agrāk pamanīja nelaimi, bija izsituši logu un palīdzējuši viņam no liesmojošās ēkas izkļūt. Citādi arī viņš būtu sadedzis. Pie mājas bija toveris ar ūdeni — lēju to uz savas mājas sienām un jumta, lai tās kaut nedaudz atdzesētu. Atbrauca pirmā ugunsdzēsēju mašīna. Vīri ne tikai dzēsa liesmas, bet arī regulāri aplēja manu māju, lai tā neaizdegtos. Kad atbrauca otra, jau biju drošs, ka mana māja neaizdegsies. Labi, ka vējš liesmas nesa projām no manas mājas.

Stupāna kungs teic, ka no liesmām izglābtais sēdējis uz malkas bluķa un uztraucies vien par to, ka ēkā palikusi līdz galam neizdzerta pudele alus. Iespējams, bojāgājušais bija sācis svinēt savu vārdadienu, kas ir šodien, 11. decembrī. Ne reizi vien viņš smēķējis gultā. Ēkā nav bijis arī elektrības.

Skrīveru pagasta padomes priekšsēdētāja Gunta Lisenko pastāstīja, ka ugunsgrēkā cietušajam pēc ārstēšanās sniegs nepieciešamo palīdzību. Vislielākā problēma būs sameklēt jaunu mājokli.