Staburags.lv ARHĪVS

Cienot gājēju, saņem triecienu (video)

Indulis Burka

2008. gada 15. decembris 17:01

1399
Cienot gājēju, saņem triecienu (video)

Skrīveros, šosejas Rīga—Daugavpils un Purapuķes ielas krustojumā, šodien pusdienlaikā notika ceļu satiksmes nelaimes gadījums — kravas automašīna, kas pārvadā degvielu, ietriecās divās vieglajās automašīnās, kuras bija apstājušās pie gājēju pārejas.

Automašīna Mazda, ko stūrēja kāds vīrs no Līvāniem, bija ceļā uz Rīgu. Šoseja sausa, arī redzamība laba. Pie gājēju pārejas braucējs pamanīja kādu pusaudzi, kurš vēlējās šķērsot šoseju, un apstājās. Aiz viņa nobremzēja arī sarkanīgas krāsas Audi markas automašīna.

— Redzēju, ka mazdas vadītājs apstājas, lai palaistu gājēju, — saka Miervaldis no Madonas rajona. — Apstājos arī es. Tajā mirklī sajutu stipru triecienu no aizmugures. Manā audi ietriecās aizmugurē braucošā kravas automašīna. Tā pieder uzņēmumam “Ziemeļu nafta” un pārvadā degvielu. Trieciens bija tik spēcīgs, ka mana automašīna ietriecās priekšāstāvošajā. Labi, ka nenotika eksplozija. Biju ceļā uz Rīgu. Nu jādomā, ko darīt. Automašīnu remontēt vairs nav nozīmes. Tā stipri bojāta. Par laimi, gājējs necieta.

Arī mazdas vadītājs bija ceļā uz galvaspilsētu. Ar viņa automašīnu vēl iespējams braukt, tāpēc viņš nolēmis doties atceļā uz mājām. Arī kravas automašīna ir tikai nedaudz bojāta. Tās vadītājs paskaidrojumā ceļu policijai apgalvo, ka redzējis gājēju, taču domājis, ka vieglās automašīnas sāks kustību ātrāk. Gaidījis pārāk ilgi un vairs nav paspējis nobremzēt.

Šis ceļu satiksmes nelaimes gadījums kārtējo reizi apliecina, ka braucēji neievēro atļauto braukšanas ātrumu, kas šajā vietā ir 50 kilometru stundā, ignorē distanci un  vēl jo mazāk uztraucas par gājējiem, kuriem šī pāreja te ir vienīgā iespēja šķērsot šoseju. Pāreju un ielu apgaismojumu šajā vietā izveidoja, lai uzlabotu satiksmes drošību Skrīveru pagastā.