Staburags.lv ARHĪVS

Bankomātu no veikala izzog policijas degungalā (papildināts ar video)

Indulis Burka

2008. gada 16. decembris 13:50

2692
Bankomātu no veikala izzog policijas degungalā (papildināts ar video)

Vakarnakt Pļaviņās no SIA “Rifs” veikala nozagts bankomāts. Kāds laupītājus iztraucēja. Viņi nozieguma vietā pameta gan automašīnu, ar kuru no veikala izrāva bankomātu, gan bankomātu, kuru viņiem tā arī neizdevās atvērt.

Naktī sals pamatīgi knieba vaigos, kad Pļaviņās, pie SIA “Rifs” veikala, notika spraiga sižeta filmas cienīgi notikumi.

Pagaidām nenoskaidroti laupītāji Rīgas ielā nozaga automašīnu VW Caravelle. Brīdi vēlāk ap pulksten 3.20 ar šo automašīnu no SIA “Rifs” veikala “Pilsēta” caur skatlogu viņi izrāva “Hipotēku bankas” bankomātu. Tas viss tikai 100 metru attālumā no Pļaviņu policijas iecirkņa.

Laupītāji nezināmu iemeslu dēļ savu darbu tomēr pārtrauca un palika bez guvuma, atstājot nozieguma vietā gan automašīnu, gan bankomātu. Aizkraukles rajona kriminālpolicijas biroja darbinieki sākuši krimināllietu.  

SIA “Rifs” vadība no sīkākiem komentāriem atturējās. Firmas uzdevums šobrīd esot iestiklot izsisto stikla paketi un atjaunot normālus darba apstākļus veikalā. Neesot iebildumu, ja “Hipotēku banka” vēlēsies bankomātu atjaunot. Uzņēmums šajā jomā cer uz tālāku sadarbību ar banku.

Veikala vadītāja Inga Packeviča pastāstīja, ka par notikušo uzzinājusi ap četriem no rīta no firmas vadības. Viņi savukārt par laupīšanu uzzinājuši pēc apvienības “Apsardze” ziņojuma.

Laupītāji veikalā neko nebija paņēmuši. Izsists stikls, sabojāta palodze un grīda. Bankomāts veikalā ierīkots pirms pāris mēnešiem un cilvēki to bija iecienījuši. Pļaviņās ir vēl viens bankomāts pie “GE Money bank” filiāles ēkas.       

Par notikušo Pļaviņās ir liela interese. Pļaviņietis Mārtiņš teic, ka pašreizējā situācijā nav jābrīnās, ka šādu noziegumu kļūst arvien vairāk.

— Tie, kuri specializējušies šādiem noziegumiem, gatavi rīkoties ātri, — viņš apgalvo. — Pēc pusotras stundas jau var paspēt aizbēgt līdz Rīgai, vēl pēc pusotras var nokļūt Liepājā vai izbraukt no valsts. Diemžēl sliktās ekonomiskās situācijas dēļ laupīšanu kļūs arvien vairāk.