Staburags.lv ARHĪVS

Braucējs nerēķinās ar triju pasažieru dzīvībām (precizēta)

Indulis Burka

2009. gada 29. janvāris 13:17

17262
Braucējs nerēķinās ar triju pasažieru dzīvībām (precizēta)

Vakar ap pulksten 22.30 Aizkrauklē notika traģisks ceļu satiksmes nelaimes gadījums. Viens cilvēks gāja bojā, vēl trīs citi guvuši smagas traumas.

Aizkraukles rajona ceļu policijas priekšnieks Andis Bēnītis “Staburagu” informē, ka ceļu policijas patruļa automašīnu Mazda 626 ievēroja Aizkrauklē, Gaismas ielā, kad uzpildīja degvielu. Mazdas autovadītājs, sākot braukšanu, neadekvāti pārslēdza pārnesumus. Policijas inspektori nekavējoties sekoja, taču, aizbraucot līdz Rūpniecības, ielai konstatēja, ka mazda “pazudusi”.

Policijas darbinieki turpināja automašīnas meklēšanu. Aizbrauca līdz Pļaviņu HES, tad atgriezās un pa Enerģētiķu ielu brauca šosejas Rīga—Daugavpils virzienā. Tālumā parādījās automašīna. Radars  atļauto 50 kilometru stundā vietā rādīja 137. Policijas darbinieki ieslēdza bākugunis. Taču braucējs ātrumu palielināja. Pēdējais radara rādījums bija 144 kilometri stundā. Mazda aiztraucās garām patruļmašīnai un mēģināja iegriezties Dārza ielā.

Vēl pēc mirkļa auto izlidoja cauri virzienrādītājam un ar labajiem sāniem triecās pret krustojuma otrajā pusē augošo bērzu. Automašīnā brauca četri cilvēki...

Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem nācās lietot speciālas ierīces, lai no automašīnas vraka izvilktu braucējus. Automašīnas labajā pusē sēdošie pasažieri briesmīgajā triecienā cieta visvairāk.

Aizkraukles slimnīcā “Staburags” uzzināja, ka 1972. gadā dzimusī pasažiere no Daudzeses pagasta nomira trīs stundas pēc nelaimes gadījuma. Vēl viens vīrietis guva ļoti smagu galvas traumu. No Rīgas izbraukusi Katastrofu medicīnas centra ķirurgu brigāde. Operācija ilga vairākas stundas, un vīrieša, kura personība vēl nav noskaidrota, dzīvība joprojām ir apdraudēta. Abi automašīnas kreisajā pusē sēdošie cietuši mazāk. Arī 1987. gadā dzimušais automašīnas vadītājs. Ir aizdomas, ka braucējs bija alkohola reibumā. Cik daudz viņš pirms sēšanās pie stūres izdzēris, noteiks ekspertīze. Policija sākusi kriminālprocesu.