Staburags.lv ARHĪVS

Slepkavība pilnmēness laikā

Indulis Burka

2009. gada 12. februāris 16:06

2119
Slepkavība pilnmēness laikā

Trešdienas vakarā pār Mazzalves pagastu spīdēja spožs pilnmēness. Neilgi pirms pusnakts pie sociālās aprūpes centra “Mēmele” durvīm pieklauvēja kāda sieviete. Viņas apģērbs bija ar asinīm. Sieviete lūdza izsaukt policiju...

— Kad policijas inspektori ieradās notikuma vietā, kādās lauku mājās nepilnu kilometru no sociālā aprūpes centra, viņu acīm pavērās šausminoša aina — istabā viss bija nošķiests ar asinīm, un uz grīdas gulēja kāds 59 gadus vecs vīrietis, — stāsta Aizkraukles policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Aigars Zīmelis. — Turpat bija arī kāda sieviete stiprā alkohola reibumā. Policijas darbinieki viņas izelpā konstatēja vairāk nekā divas promiles alkohola. Viss liecināja, ka notikusi iedzeršana. Tajā piedalījies vēl viens vīrietis, kura personība jau noskaidrota.
Mirušajam bija viena durta brūce kakla rajonā, kuras dēļ viņš mira. Griezta brūce bija arī sievietei, kura izsauca policiju.
Policijas darbinieki pamazām rekonstruē tā vakara traģiskos notikumus. Jau šobrīd skaidrs, ka notikusi iedzeršana, kuras laikā nav spēts sadalīt grādīgās dziras pudeli. Tas arī, visticamāk, bijis slepkavības iemesls. Diemžēl visi bijuši krietnā reibumā un daudz kas no tā vakara notikumiem pagaisis no slaktiņa dalībnieku atmiņas. Tomēr kādu brīdi pēc notikušā sieviete, iespējams, sirdsapziņas mocīta, devās uz sociālās aprūpes centru, lai izsauktu policiju. 
Sievieti policija aizturēja nekavējoties. Viss liecina, ka tieši viņa izdarījusi nāvējošo dūrienu. Aizturētajai tiesa noteikusi drošības līdzekli — apcietinājumu. 
Mēdz teikt, ka pilnmēness ietekmē cilvēkus un viņi bieži vien veic neadekvātas darbības. To apstiprina arī mediķi un policisti. Šajā laikā viņiem darba ir krietni vairāk. Policija sākusi kriminālprocesu par tīšu slepkavību. Un alkohols šādos gadījumos vienmēr ir vainu pastiprinošs apstāklis.