Staburags.lv ARHĪVS

Sirmgalve nosmok dūmos

Indulis Burka

2009. gada 9. marts 13:25

1062
Sirmgalve nosmok dūmos

Aizkraukles pagastā, “Meža Kuzmu” pagalmā, krīt baltas sniega pārslas. Vējš jau izdzenājis deguma smaku. Taču naktī no sestdienas uz svētdienu te ugunsgrēkā dzīvību zaudēja 87 gadus vecā mājas saimniece.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles brigādes komandieris Aivars Pastars stāsta, ka informācija par ugunsgrēku saņemta pulksten 2.01. Kāds zvanīja no mobilā tālruņa. 
— Jau pēc desmit minūtēm ugunsdzēsēji bija notikuma vietā. Dega ēkas pirmais stāvs 50 kvadrātmetru platībā un bēniņi 40 kvadrātmetru platībā. 100 metru attālumā no mājas bija dīķis. Varējām nodrošināt nepārtrauktu ūdens plūsmu un glābt ēku. Mājā bija liels piedūmojums, un ugunsdzēsēji strādāja ar elpošanas aparātiem. Ēkā viņi atrada mājas saimnieci — 1921. gadā dzimušu sievieti, kura diemžēl bija mirusi, — stāsta Aivars Pastars.
Kad uguns bija nodzēsta, ugunsdzēsēji atklāja, ka visvairāk izdegušajā vietā bijis ledusskapis. Acīmredzot ierīcē radies bojājums, kura dēļ sākusies degšana. Policija sākusi kriminālprocesu.
Aizkraukles pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Bāliņš “Staburagu” informēja, ka sirmgalve mājā dzīvojusi viena. Taču viņu regulāri apciemojis mazdēls — vedis pārtiku un palīdzējis apkopt māju. Sievietei vairākas reizes piedāvāts pārcelties uz pilsētu, taču viņa atteikusies.
— Ja bojāgājušās ģimenei būs nepieciešama palīdzība, pašvaldība to sniegs, — tā Jānis Bāliņš.