Staburags.lv ARHĪVS

Neņem vērā intensīvo satiksmi

Indulis Burka

2009. gada 15. aprīlis 08:51

2169
Neņem vērā intensīvo satiksmi

Uz šosejas Rīga—Daugavpils, pie Pērses tilta, notika smags ceļu satiksmes nelaimes gadījums, kurā iesaistītas piecas automašīnas.

Bija ceturtdienas vakars, un Latgales virzienā brauca ļoti daudz automašīnu — cilvēki steidzās nokļūt laukos, lai svinētu Lieldienas. Ap pulksten 21 kāda automašīnas Mazda 626 vadītāja nepārskatāmā vietā netālu no tilta pār Pērsi sāka apdzīšanu. Pirms viņas brauca Scania markas kravas automašīna ar piekabi no Igaunijas.

Mazdas vadītāja bija neveiksmīgi izvēlējusies manevra vietu. Pretī Rīgas virzienā brauca vairākas automašīnas. Sieviete mēģināja atgriezties savā braukšanas joslā, taču nepaspēja un ietriecās kravas automašīnas piekabē. No trieciena mazda ielidoja pretējā braukšanas joslā, un notika automašīnu Renault Laguna, VW Passat un Audi A6, sadursme.

Ceļu satiksmes nelaimes gadījumā mazdas vadītāja guva ļoti smagus savainojumus un šobrīd ārstējas Aizkraukles slimnīcā. Pārējiem braucējiem tikai sīkas skrambas un pamatīgs izbīlis.

Svētku dienās nopietnu ceļu satiksmes nelaimes gadījumu nebija, tikai dažas sīkas avārijas. Ceļu policijas darbinieki Neretas pusē aizturēja vienu iereibušu braucēju.

Otro Lieldienu pievakarē ap pulksten 20.50 kāds kravas automašīnas vadītājs iestūrēja grāvī pie šosejas Rīga—Daugavpils pagrieziena uz Aizkraukli. Vīrietim kļuvis slikti ar veselību, un viņš neatceras, kā iebraucis grāvī. Triecienā viņš traumas neguva, taču ārstējas slimnīcā. Policijas darbinieki nolēmuši viņu nesodīt, taču, pirms atkal sēsties pie stūres, viņam būs nepieciešams medicīniskās komisijas atzinums.