Staburags.lv ARHĪVS

Grantiņam piespriež mūža ieslodzījumu

Indulis Burka

2009. gada 18. maijs 15:33

3019
Grantiņam piespriež mūža ieslodzījumu

Zemgales apgabaltiesa Aizkrauklē šodien sāka skatīt krimināllietu Ivara Grantiņa apsūdzībā par trim slepkavībām un slepkavības mēģinājumu, tostarp par meitas un sievas noslepkavošanu. Atklātā tiesas sēdē viņam piesprieda mūža ieslodzījumu.Tiesas sēde sākās ar vairāk nekā stundas nokavēšanos. Iemesls — tiesas zālē, kurā bija plānots lietu izskatīt, aizkavējās iepriekšējās lietas process. Tikmēr Ivars Grantiņš bija Aizkraukles rajona policijas pārvaldes īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Tiesas sēdi bija paredzēts sākt pulksten 13.30, bet uz apgabaltiesu Grantiņu atveda tikai ap pustrijiem.  
Zemgales apgabala prokuratūra aprīļa sākumā cēla apsūdzību Ivaram Grantiņam aizdomās par trim slepkavībām Bauskas rajona Ceraukstes pagastā un vienu agrāku slepkavības mēģinājumu 1988. gadā.
Pret 1972. gadā dzimušo Grantiņu sākta kriminālvajāšana pēc Krimināllikuma 118. panta 3. punkta, 274. panta 1. daļas par mazgadīgās meitas, sievas un savas paziņas slepkavības izdarīšanu un par dokumenta iznīcināšanu, kā arī pēc vecā Kriminālkodeksa 15. panta 2. daļas un 98. panta par slepkavības mēģinājumu 1988. gadā. Ivars Grantiņš savu vainu atzina, neviens no procesā iesaistītajiem pierādījumu pārbaudi nepieprasīja. Tiesa Grantiņam piesprieda mūža ieslodzījumu. 

Plašāk par tiesas sēdi lasiet laikraksta "Staburags" ceturtdienas numurā.  Vairāk attēlu skatieties galerijā