Žāvējumi pēc sentēvu receptēm

SIA “Lejas Rozes”, paplašinot produkcijas sortimentu, Koknesē atvērusi āra kūpinātavu, kurā alkšņu malkas dūmos gaļas izstrādājumi iegūst zeltainu krāsu un teicamu garšas buķeti. Kaut arī šie produkti vietējā tirgū parādījušies nesen, pircēji jau atzinīgi novērtējuši.
Ar lielveikaliem nesadarbojas
— Ar gaļas pārstrādi te nodarbojušās vairākas firmas. Te laikam laba aura šādai rūpalai — stāsta realizācijas daļas vadītāja Ināra Ivanova.— Līdz šim Eiropas institūciju izvirzīto prasību dēļ mūsu iecere ierīkot šāda veida kūpinātavu nebija realizējama. Pēdējā laikā noteikumi mainījušies, strādāt kļuvis nedaudz vieglāk.
Vienu brīdi likās, ka, strādājot atbilstoši saviem principiem, — izmantot tikai Latvijas izejvielas, mēs nespēsim darboties, bet no tiem nedomājam atkāpties un iepērkam tikai Latvijā audzētu cūkgaļu. Ja citur veikalos piedāvāt desu par latu kilogramā, tad skaidrs, cik šādā lētā desā ir gaļas. Šobrīd izejvielas mums piegādā Ulbrokas gaļas kombināts, jo diemžēl tuvākās zemnieku saimniecības nevar nodrošināt nepieciešamo daudzumu. Mazākam ražotājam arī pārdošanas cenas ir augstākas. Diennaktī saražojam ap 500 kilogramu gaļas izstrādājumu. Kopumā firmā nodarbināti 50 cilvēku. Mūsu produkciju var iegādāties mazajos un vidējos veikalos un veikalu tīklos Koknesē, Aizkrauklē, Rīgā, Jēkabpilī, Cēsīs u.c.. Negribam sadarboties ar lielveikaliem jo to biznesa pamatā ir daudzums nevis kvalitāte.
Top pārsteigumu
Atšķirībā no lielajiem ražotājiem mēs savā produkcijā gaļu neaizvietojam ar vielām, kuras garšo un izskatās kā gaļa, bet kuru izcelsme ir nenosakāma. Vēl viens labs pierādījums tam, ka produkcija tiek novērtēta — mūsu veikalos regulāri iepērkas Pārtikas un veterinārā dienesta darbinieki. Interesanti, bet pircēji pieraduši pie “krāsotās” gaļas un vairs nespēj atšķirt īstas gaļas krāsu. Mūsu sortimentā ir gan svaiga, gan žāvēta gaļa, desas — žāvētās, pusžāvētās, vārītās, kupati un vasaras sezonā — šašliks. Varētu žāvēt arī vistas, bet pašlaik to vēl nevaram darīt. Jūnija sākumu gaidāms pārsteigumu, bet to pašlaik neatklāsim.
Pirms dažiem gadiem sākām izbraukumu tirdzniecība, — masu pasākumos, lielos katlos uz atklātas uguns vārām kāpostus , kartupeļus, grillējam gaļu un desas. 30 maijā piedalīsimies Jelgavas pilsētas svētkos. Vasarā būs jāklāj galdi vairākās kāzās, laba sadarbība izveidojusies ar viesu namu "Valteri”. Šovasar piedalīsimies arī Kuldīgas pilsētas svētkos, kur būs Raimonda Paula rīkotais koncerts “Pie Ventas krīzes laikā”. Vasarā visas sestdienas un svētdienas mums paiet spraigā darbā. Šis darbs nebūtu paveicams bez labas komanda, kas izveidojusies vairāku gadu gaitā.
Kategorijas
- Reklāmraksti
- Afiša
- Balles
- Izstādes
- Koncerti
- Teātris
- Citi pasākumi
- Sporta pasākumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Veselība
- Vaļasprieks
- Lietotāju raksti
- Latvijā un pasaulē
- Dzīve laukos
- Izglītība
- Operatīvie dienesti
- Novadu ziņas
- Aizkraukles novadā
- Jaunjelgavas novadā
- Kokneses novadā
- Neretas novada
- Pļaviņu novada
- Skrīveru novadā
- Vecumnieku novadā
- Viesītes novadā
- Sports
- Viedokļi/Komentāri
- Statiskas lapas
- Pazudis/atrasts
- Abonēšana
- "Staburaga" projektu raksti
- Kultūra