Staburags.lv ARHĪVS

Ugunīgā otrdiena

Indulis Burka

2009. gada 22. jūlijs 12:14

1367
Ugunīgā otrdiena

Otrdien, 21. jūlijā, Aizkraukles ugunsdzēsējus izsauca uz diviem ugunsgrēkiem. Kokneses novadā dega kūts un dzīvojamā māja.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles brigādes komandieris Aivars Pastars stāsta, ka pirmais izsaukums uz Iršu pagastu saņemts pulksten 6.18. “Ceplīšos” dega kūts. Uz notikuma vietu izbrauca ugunsdzēsēji no Aizkraukles un Ērgļiem. Pulksten 6.46, kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, kūts jumts dega visā 90 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēku izdevās nodzēst pulksten 7.48, taču no ēkas palika tikai sienas. Kūtī nebija ne apkures, ne elektrības, tāpēc, iespējams, ugunsgrēks sākās kādas personas neuzmanīgas rīcības ar uguni dēļ.
Otrs izsaukums saņemts pulksten 16.02. Bebros dega dzīvojamā māja “Siliņi”. Uz notikuma vietu izbrauca Iršu brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda, ugunsdzēsēji no Aizkraukles un Pļaviņām. Ugunsgrēku, atgriežoties no darba, bija pamanījis mājas saimnieks. Liesmas paspēja izpostīt 40 kvadrātmetru mājas iekštelpu, dega arī starpstāvu pārsegums. Ēka izglābta, taču tā stipri piedūmota un salieta ar ūdeni.