Staburags.lv ARHĪVS

Ar nežēlīgu kautiņu lielās internetā

Indulis Burka

2009. gada 17. septembris 09:50

5130
Ar nežēlīgu kautiņu lielās internetā

Septembra sākumā vairāki jaunieši Neretas novada Zalvē pie veikala nežēlīgi piekāva kādu iereibušu vīrieti. Notikušo viens no notikuma dalībniekiem nofilmēja un ievietoja interneta portālā www.youtube.com.

Aizkraukles policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Aigars Zīmelis informē, ka visi konfliktā iesaistītie savlaik dzīvojuši vai joprojām dzīvo Zalvē. 
— Viens no jauniešiem, kuri sita iereibušo vīrieti, ir pilngadīgs, otrs — nepilngadīgs. Pilngadīgo personu jau aizturējām, — saka Zīmeļa kungs. — Abi jaunieši par līdzīgiem nodarījumiem jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā. Arī pārējo jauniešu personības, kuri filmēja un vēroja notiekošo, ir noskaidrotas. 
To, cik nopietni ir cietušā miesas bojājumi, noteiks ekspertīze. Jaunieši, iespējams, nofilmēto ievietojuši interneta portālā, lai palielītos ar saviem “varoņdarbiem”. Šāda rīcība ir klaja necieņa pret sabiedrības interesēm un cietušo. 
Policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu pēc Krimināllikuma 231. panta 2. daļas. Par šo nodarījumu, ja tas izdarīts personu grupā vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem. Par konkrēto sodu pēc izmeklēšanas lems tiesa.