Staburags.lv ARHĪVS

Par “izklaidi” draud cietumsods

Indulis Burka

2009. gada 23. septembris 12:42

2283
Par “izklaidi” draud cietumsods

Bija tumša septembra nakts. Trīs jaunieši nolēma “izklaidēties” — Aizkrauklē māju pagalmos un stāvlaukumos novietotajām automašīnām plēsa nost braucamo emblēmas...

Jauniešu “izklaides” gan bija visai īsas. Drīz visus trīs — divus pļaviņiešus un vienu Staburaga pagasta iedzīvotāju — aizturēja policijas darbinieki. Viens no jauniešiem ir pilngadīgs, divi nepilngadīgi. Automašīnu emblēmas plēsuši nost, lai uzjautrinātos...

Policijas darbinieki apzinājuši astoņu sabojāto automašīnu īpašniekus. Taču sabojāto spēkratu varētu būt vairāk — daļu noplēsto emblēmu policija atguvusi, bet daļu jaunieši paspējuši izmest.

— Aicinām aizkraukliešus, kuru automašīnas sabojātas naktī no 10. uz 11. septembri, ziņot par to policijai, — saka Aizkraukles policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Aigars Zīmelis. — Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas par mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu. Par sodu lems tiesa, taču likums par jauniešu izdarīto paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem.

Neviens no aizturētajiem iepriekš nav saukts pie kriminālatbildības. Viens policijas redzeslokā nonācis par administratīviem pārkāpumiem.