Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņās ugunsgrēkā iet bojā jaunietis

Indulis Burka

2009. gada 19. oktobris 09:30

4397
Pļaviņās ugunsgrēkā iet bojā jaunietis

18. oktobra rītā Pļaviņās, Lielajā ielā 50, aizdegās dzīvojamā māja. Ugunsgrēkā gāja bojā 18 gadu vecs jaunietis. Vairāk par notikumu lasiet 24. oktobra laikraksta numurā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles brigādes komandieris Aivars Pastars informē, ka izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 7.05. Jau pēc mirkļa ugunsdzēsēji bija notikuma vietā un konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg ēkas otrais stāvs un jumts.

— Mums bija informācija, ka ēkā varētu būt cietušais, tāpēc, neraugoties uz liesmām, ugunsdzēsēji elpošanas aparātos ēku pārmeklēja. Diemžēl aizdomas apstiprinājās un ēkā atrada 1991. gadā dzimušā jaunieša mirstīgās atliekas, — saka Pastara kungs. — Ugunsgrēkā mājai stipri bojāts jumts un ēkas otrais stāvs.

Kaimiņi ugunsdzēsējiem pastāstījuši, ka naktī uz svētdienu mājā lietots alkohols. Jaunieši skaļi uzvedušies līdz pat sešiem no rīta. Pēc stundas ēka jau liesmojusi.

— Precīzu ugunsgrēka cēloni noteiks izmeklēšana, visticamāk, ugunsgrēks sākās no neuzmanīgi nomesta izsmēķa, — uzskata Pastara kungs.