Staburags.lv ARHĪVS

Attiecības noskaidro skolas stadionā

Indulis Burka

2009. gada 21. oktobris 11:07

3040
Attiecības noskaidro skolas stadionā

Pļaviņu novada ģimnāzijas stadionā pagājušo piektdien sakāvās divi 9. klases audzēkņi. Iemesls visai muļķīgs — viens puisis otram “iešāvis” ar sīku papīra lodīti. Notikušā apstākļus noskaidro policija. Abiem kaušļiem jau iepriekš bijušas problēmas ar disciplīnu.

Pļaviņu novada ģimnāzijas direktors Vladimirs Samohins stāsta, ka piektdienas pēcpusdienā viens 9. klases audzēknis otram no paralēlklases “iešāva” caur salmiņu ar sīku papīra lodīti. Sākusies grūstīšanās. Abi puiši nolēmuši attiecības noskaidrot nevis tūlīt skolas telpās, bet pēc stundām stadionā.

— Abi zēni, paskaidrojot notikušo, stāsta, ka, dodoties mājup, strīds atsācies, — saka Vladimirs Samohins. — Abi aizgājuši līdz stadionam, nolikuši malā skolas somas un sākuši kauties. Notiekošo vērojuši vairāk nekā desmit citu skolēnu. Viens puisis otram pārsita degunu. Kautiņu pamanīja kāda mūsu audzēkņa māte un devās tajā virzienā. Tajā mirklī puiši pārtrauca cīņu un katrs devās uz savu pusi.

Cietušais kopā ar tēvu devās uz medpunktu. Lai pārliecinātos, vai puisis nav guvis nopietnākus savainojumus, viņš aizvests uz Jēkabpils slimnīcu, kur pavadīja nedēļas nogali. Sākotnēji bija aizdomas par kaula lūzumu, taču pārbaudēs tas nav apstiprinājies, un cietušajam nodarīti viegli miesas bojājumi.

Cietušā zēna vecākiem piedāvājām iespēju civiltiesiskā kārtā iesniegt prasību pret vainīgo tiesā.  

Protams, arī paši šādu notikumu neatstājām bez ievērības. Klašu audzinātāji vairākkārt gan vieni, gan kopā ar policijas darbiniekiem ar bērniem pārrunāja notikušo. Devītklasniekiem ir 15 gadu, bet kriminālatbildība sākas jau no 14 gadu vecuma. Notikušais pārrunāts arī ar kautiņa vērotājiem.

Aizkraukles policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Aigars Zīmelis informē, ka šajā gadījumā nodarīti viegli miesas bojājumi, tāpēc kriminālprocesa sākšanu atteiks. Cietušais var vērsties ar privātsūdzību tiesā.