Staburags.lv ARHĪVS

Uzmanieties no krāpniecēm!

Indulis Burka

2009. gada 13. novembris 14:41

933
Uzmanieties no krāpniecēm!

Vairākos Latvijas novados uzdarbojas divas krāpnieces, kuras, sludinotlīdzekļu vākšanu labdarības akcijai, veciem cilvēkiem gatavas atņemt pēdējos santīmus.

LNT raidījuma “Degpunktā” veidotāji informē, ka krāpnieces nozagušas 19 latu no maciņa arī kādai sievietei Vecumnieku novada Valles pagastā.

Visi apkrāptie stāsta, ka sievietes bijušas apmēram 30 gadu vecas, viena no viņām kalsna un, iespējams, gaišiem matiem. Sievietes brauc melnā BMW markas automašīnā un apgalvo, ka vāc līdzekļus Zilākalna Martas labdarības akcijai.

Apkrāptie pārliecināti, ka krāpnieces izmanto hipnozi.

Policija fiksējusi vairākus līdzīgus krāpšanas gadījumus Zemgalē un Kurzemē. Taču par konkrēto gadījumu Vallē nav ziņu ne Bauskas, ne Aizkraukles policijas iecirknī.

Policija brīdina iedzīvotājus neielaisties ne sarunās, ne darījumos ar svešām personām, vēl jo vairāk, ja šīs personas neuzrāda nekādus personību apliecinošus dokumentus.

Tāpat policija aicina iedzīvotājus par šādiem gadījumiem informēt arī savus kaimiņus, lai izvairītos no krāpšanas. Parasti šādos gadījumos cieš gados vecāki cilvēki.