Staburags.lv ARHĪVS

Atmiņa zudusi, bet uz mājām brauc (papildināts ar video)

Indulis Burka

2009. gada 13. novembris 14:51

4769
Atmiņa zudusi, bet uz mājām brauc (papildināts ar video)

Nule stājies spēkā Aizkraukles rajona tiesas spriedums 1972. gadā dzimušam Aizkraukles iedzīvotājam Andrim Audrinim, kurš pie automašīnas stūres sēdies 2,86 promiļu reibumā. Vīrietis tik ļoti noreibis pēc tam, kad izdzēris tikai 160 gramu degvīna.

“Staburagam” ir videosižets, kurā redzams, kā notika braucēja aizturēšana. Vīrietis ar automašīnu Mitsubishi Pajero Sport brauca pa ceļu Sērene—Kalnieši Sērenes virzienā, tad, strauji palielinot ātrumu, mēģināja aizbēgt no policijas patruļmašīnas degvielas uzpildes stacijas “Kalngali” virzienā. Džipa izskats liecina, ka iepriekš braucamais šķērsojis grāvi vai vismaz pļavu, jo pie auto aizmugurējā bampera bija pieķērusies zāle un kārklu atvases.   

Aizkraukles rajona tiesas tiesnese Sarmīte Daukšte teic, ka braucējs par šo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu sodīts ar 500 latu naudassodu, 11 diennakšu viņam būs jāpavada policijas izolatorā. Vadītāja apliecība viņam atņemta uz diviem gadiem.

Taču interesantākais ir stāsts, ko vadītājs Andris Audrinis, pamatojot savu rīcību, stāstīja tiesā. Kopā ar diviem paziņām viņš strādājis jaunceltnē. Kopā izdzēruši puslitra pudeli ar degvīnu. Jau pēc neliela alkohola daudzuma izdzeršanas viņam sācies atmiņas zudums. Tālāko viņam vēlāk, pēc atžirgšanas, stāstījis paziņa. Gan to, ka sēdies pie stūres, lai brauktu mājās, gan to, ka nav apstājies pēc policijas darbinieku prasības un mēģinājis aizmukt...

Daukštes kundze stāsta, ka pēdējo mēnešu laikā ievērojami palielinājies to braucēju skaits, kuri pie stūres sēdušies reibumā, kas pārsniedz 1,5 promiles.

— Oktobrī vien aizturēti deviņi šādi braucēji, — turpina Sarmīte Daukšte. — Tas ir ļoti daudz. Līdz tam bija nedēļas, kad neaizturēja nevienu. Braucēju, kuru reibums ir mazāks par 1,5 promilēm, ir ievērojami mazāk.