Staburags.lv ARHĪVS

Mēģina piekukuļot ceļu policistu

Indulis Burka

2009. gada 1. decembris 15:57

2095
Mēģina piekukuļot ceļu policistu

Zemgales reģiona policijas pārvaldes Aizkraukles iecirkņa kriminālpolicisti  sadarbībā ar patruļpolicijas rotas darbiniekiem par kukuļdošanas mēģinājumu policijas darbiniekam Pļaviņās aizturēja 1972. gadā dzimušu vīrieti.

Vīrietis aizturēts Pļaviņu novadā šī gada 29. novembrī ap pulksten 12.15, kad alkohola reibumā brauca ar automašīnu VW Jetta. Vīrietim jau iepriekš tiesa par braukšanu reibumā atņēma vadītāja apliecību. Lai policists nerakstītu protokolu, aizturētais viņam piedāvāja vairākus desmitus latu. Policists naudu nepieņēma un fiksēja kukuļdošanas faktu

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas “Par kukuļdošanu, tas ir, par materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu nodošanu vai piedāvāšanu, ja piedāvājums pieņemts, personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja vai kukuļa  piedāvātāja, vai citas personas interesēs”. Par šo pārkāpumu paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Šis ir jau otrais gadījums novembrī, kad policijas darbinieki aiztur personas par kukuļošanu policijas darbiniekiem Zemgales reģionā. Pirmajā gadījumā par kukuļošanas mēģinājumu Jelgavā aizturēts 1978. gadā dzimis vīrietis.