Staburags.lv ARHĪVS

Aizturētie policisti bijuši krietnā reibumā

Indulis Burka

2009. gada 17. decembris 16:09

9598
Aizturētie policisti bijuši krietnā reibumā

Par ceļu satiksmes nelaimes gadījuma izraisīšanu Aizkrauklē aizturēti divi vietējās  kriminālpolicijas nodaļas darbinieki. Pa to “Staburags” jau rakstīja. Abiem policistiem jau agrāk bijušas darba disciplīnas problēmas.

Zemgales policijas pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš “Staburagu” informē, ka viens no aizturētajiem policistiem strādā kopš 1991. gada un “iekrājis” trīs disciplinārpārkāpumus, otrs — kopš 1996. gada, un viņam ir pieci pārkāpumi.

— Šobrīd sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260. panta 3. daļas par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, kas izdarīta  alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē un ja cietušajam nodarīti miesas bojājumi, — saka Laidiņa kungs. — Par to paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas apliecības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abus policijas inspektorus Aizkraukles policijas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Aigars Zīmelis meklēja jau kopš pusdienlaika. Tiklīdz abi iebrauca iecirkņa pagalmā, braucējiem konstatēja ievērojamu reibumu un viņus ieveda pārvaldē. Tieši tobrīd par notikušo ceļu satiksmes nelaimes gadījumu policiju informēja aculieciniece un norādīja uz sudraba krāsas policijas automašīnu, kura iebrauca iecirkņa pagalmā. Vienam no braucējiem konstatēja 2,55, otram — 2,66 promiļu reibumu. Sākotnēji abus ievietoja izolatorā Aizkrauklē, tad pārveda uz Jelgavu, bet vēlāk uz Valsts policijas aizturēšanas izolatoru Rīgā.

Pirmajā vakarā, nopratinot aizturētos policistus, viņi vainu novēla viens uz otru. Vēlāk, kad dzērums jau bija izgulēts, viens turpināja vainot kolēģi, otrs atteicās sniegt liecības.

Izmeklēšanu turpina Valsts policijas Iekšējās drošības biroja darbinieki. Viņi arī lems, vai aizturētie policisti paliks apcietinājumā vai viņiem piemēros citu drošības līdzekli.

Laidiņa kungs ir pārliecināts, ka neviens no aizturētajiem darbu policijā turpināt nevarēs.