Staburags.lv ARHĪVS

Antu Teivāni apstiprina par Kultūras pārvaldes vadītāju

Ginta Grincēviča

2021. gada 21. decembris 08:55

333
Antu Teivāni apstiprina par Kultūras pārvaldes vadītāju

No 1. janvāra Aizkraukles novada kultūras jomas darbu koordinēs Kultūras pārvalde. Par tās vadītāju apstiprināta līdzšinējā Aizkraukles novada kultūras nama direktore Anta Teivāne, kura bija vienīgā pretendente amatam. 
Publiskajā telpā izskanēja pārmetumi, ka Kultūras pārvaldes vadītājas amatā apstiprināta pašvaldības vadītājam pietuvināta persona. Aizvadītās ceturtdienas domes sēdē, kurā notika balsojums, par šo jautājumu izcēlās plašas diskusijas. Aizkraukles novada dome jau pirms sēdes bija pārliecinājusies par jautājuma juridisko pusi — Anta Teivāne strādās tiešā izpilddirektora, nevis domes priekšsēdētāja pakļautībā. Lai nerastos interešu konflikts, domes priekšsēdētājs Leons Līdums nepiedalījās lēmuma pieņemšanā par Antas Teivānes apstiprināšanu Kultūras pārvaldes vadītājas amatā un jautājuma izskatīšanas procesu nodeva vietnieka Daiņa Vingra rokās.


Pirmais domes sēdē izteikties vēlējās opozīcijas pārstāvis deputāts Guntis Libeks: “Šeit ir acīmredzams interešu konflikts. Domes priekšsēdētājs piedalījās jaunas iestādes veidošanā, par kuras vadītāju ieceļ viņa dzīvesbiedri. Mans jautājums ir Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas priekšsēdētājam Uldim Dzērvem — vai, virzot šo jautājumu, nesaskatījāt interešu konfliktu? Šī situācija priekšsēdētājam un visai domei rada sliktu reputāciju.” Uldis Dzērve kolēģim atbildēja, ka abas minētās personas uzņemas atbildību par savām darbībām. Pārvaldes vadītāja amata kandidātu apspriešanai komitejas sēdē izvirzīja izpilddirektors Uldis Riekstiņš. Uldis Riekstiņš paskaidroja, ka nebija nepieciešamības meklēt kandidātus ārpus esošajiem resursiem. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vad­līnijas saistībā ar reformu paredz — ja esošo darbinieku vidū ir potenciāli kandidāti, tad konkurss tiek rīkots, izmantojot iekšējos resursus. Ja tādējādi nepiesakās gana labs kandidāts, tad tiek sludināts ārējais konkurss. “Kultūras jomas darba pārvaldei pieteicās spēcīga kandidāte, kas līdz šim veica nodaļas koordinatores pienākumus. Jāņem vērā arī fakts, ka citi jomas pārstāvji šim amatam nemaz nepieteicās un necentās konkurēt ar Antu. Mums nav iemeslu apšaubīt viņas spējas un profesionalitāti,” izteicās izpilddirektors. Tāpat viņš atzina — ja būtu zinājis, ka ārējā pieteikšanās noņemtu spriedzi jautājuma izskatīšanā, noteikti to būtu darījis. Tajā pašā laikā izpilddirektoram ir dziļa pārliecība, ka labāku darbinieci atrast nebūtu izdevies.

Vairāk lasiet laikraksta "Staburags" 21.decembra numurā.