Staburags.lv ARHĪVS

Ziemassvētkos Latvijā sola pamatīgu spelgoni

Leta

2021. gada 18. decembris 14:43

135
Ziemassvētkos Latvijā sola pamatīgu spelgoni

Šodien daudzviet Latvijā gaidāms lietus, kā arī slapjš sniegs un sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes. Dienā laiks būs lielākoties mākoņains, rietumos debesis brīžiem skaidrosies. Daudzviet gaidāms lietus, slapjš sniegs,  savukārt valsts austrumos - arī sniegs. Rezultātā ceļi būs slideni. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, bet gaisa temperatūra būs +2…+7 grādu robežās. Rīgā debesis aizklās mākoņi, no rīta un priekšpusdienā jārēķinās ar lietu, bet pēcpusdienā starp mākoņiem parādīsies arī kāds saules stars. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, un gaiss iesils līdz +5…+6 grādiem.

Nākamnedēļ Latvijā atkal kļūs aukstāks, bet Ziemassvētkos gaidāms pamatīgs spelgonis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes. Šonedēļ vēl gaisa temperatūra lielākoties būs virs 0 grādiem. Piektdien un sestdien dienas laikā vietām Kurzemē gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 5, plus 6 grādiem, bet nākamnedēļ visā Latvijā gaidāms sals - atsevišķās naktīs termometra stabiņš var noslīdēt līdz mīnus 27 grādiem.

Pirmdien gaisa temperatūra dienas laikā būs mīnus 1 līdz mīnus 7 grādu robežās, bet jau nākamajās dienās gaidāms sals no mīnus 5 grādiem piekrastes teritorijās līdz mīnus 15 grādiem valsts austrumos. Naktīs gaisa temperatūra vietām pazemināsies līdz mīnus 20 grādiem, bet, ja debesis skaidrosies, tad iespējami arī mīnus 25, mīnus 27 grādi. 

Strauji ienākot aukstākam gaisam, virs jūras un līča veidosies nokrišņu mākoņi, kas vietām var atnest stipru snigšanu. 
Nedēļas pirmajā pusē dominējošais būs ziemeļu vējš un visvairāk sniega iespējams Kurzemē, Zemgalē, kā arī Rīgas apkārtnē.
Arī Ziemassvētkos būs līdzīgi laika apstākļi. Visā Latvijā naktī saglabāsies sals, nakts stundās termometra stabiņam vietām pazeminoties līdz pat mīnus 20, mīnus 25 grādiem, dažviet arī snigs.