Staburags.lv ARHĪVS

Aizkrauklē un Skrīveros policisti pārbauda 278 transportlīdzekļus

Aizkrauklē un Skrīveros policisti pārbauda 278 transportlīdzekļus

14. decembrī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa darbinieki profilaktiska rakstura pārbaudē pastiprinātu uzmanību pievērsa tam, vai transportlīdzekļi ir aprīkoti ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos. 12 gadījumos tika konstatēta riepu protektoru neatbilstība, kā arī citi likumpārkāpumi, par ko likumsargi sāka vairākus administratīvo pārkāpumu procesus un kriminālprocesus.


Otrdien, 14. decembrī, Aizkrauklē un Skrīveros policisti pārbaudīja 278 transportlīdzekļus un 12 automašīnām konstatēja riepu protektoru neatbilstību, proti, protektoru dziļums bija mazāks par 4 mm. Par noteikumu pārkāpumiem tika sākti administratīvo pārkāpumu procesi.


Tāpat pārbaudes laikā likumsargi konstatēja, ka divu automašīnu vadītāji bija izvēlējušies sēsties pie stūres bez likumā noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļu vadītāja apliecības. Pret viņiem tika sākti administratīvo pārkāpumu procesi. Savukārt divos gadījumos tika sākti kriminālprocesi, jo šoferi vadīja automašīnas laikā, kad viņiem ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums.


Papildus jau minētajiem pārkāpumiem policisti konstatēja arī nereģistrētu transportlīdzekļu izmantošanu ceļu satiksmē, mobilā tālruņa lietošanu automašīnas vadīšanas laikā un citus likumpārkāpumus.


Atgādinām, ka ziemas periodā braukšana bez laika apstākļiem piemērotām riepām ir bīstama un saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 15 līdz 55 eiro.


Valsts policija arī turpmāk aktīvi strādās, rīkojot profilaktiska rakstura pārbaudes, lai atklātu, pārtrauktu un novērstu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.