Staburags.lv ARHĪVS

Visām Latvijas skolām izsniegti antigēnu testi

Leta

2021. gada 16. decembris 16:58

24
Visām Latvijas skolām izsniegti antigēnu testi

 Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs (VALIC) ceturtdien sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) ir noslēdzis antigēnu testu izsniegšanu visām Latvijas skolām un Izglītības un zinātnes ministrijai, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā (AM). Kopumā Latvijas skolām izsniegti 1 758 412 antigēnu testi. Centrs sadarbībā ar bruņotajiem spēkiem antigēnu testus piegādājuši 148 Rīgas skolām.


Testu izdali Rīgā izvietotajām valsts profesionālās izglītības skolām koordinēs Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), kā arī Kultūras ministrija atbilstoši to piederībai. Reģionu skolām testu izdali nodrošinās pašvaldību Civilās aizsardzības komisijas, kuru atbildīgajiem reģionālajiem koordinatoriem šodien antigēnu testus nogādājis VALIC sadarbībā ar NBS.


Patlaban turpinās darbs pie sociālās aprūpes centru nodrošināšanas ar antigēnu testiem, ko veiks Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.


Aizsardzības ministrija atkārtoti aicina visas izglītības iestādes savlaicīgi sazināties ar saviem atbildīgajiem reģionālajiem apgādes koordinatoriem, lai vienotos par antigēnu testu saņemšanu. Neskaidrību gadījumā lūgums vērsties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), sazinoties ar Irinu Mētru pa tālruni 67 075 930 vai e-pastu "irina.metra@vugd.gov.lv".


Jau ziņots, AM un NBS kopā ar IZM un VUGD ir izstrādājusi plānu, lai izglītības iestādēm visā Latvijā piegādātu antigēnu testus līdz 17.decembrim.