Staburags.lv ARHĪVS

Kā un kāpēc ierīkot elektroauto uzlādes staciju uzņēmumā?

.

2021. gada 16. decembris 00:00

22
Kā un kāpēc ierīkot elektroauto uzlādes staciju uzņēmumā?

Ja jūsu uzņēmuma darbinieku un klientu autoparkā parādās arvien vairāk elektroautomašīnu, tad droši vien esat domājuši par to, kā varētu to uzlādi padarīt ērtāku. Iespējams, esat apsvēruši arī sava autoparka modernizāciju, iekšdedzes automašīnas nomainot pret elektromobiļiem. Tādā gadījumā jautājums par ērtu un ātru uzlādi ir vēl aktuālāks. Elektroauto uzlādes stacijas ierīkošana uzņēmuma teritorijā ir viens no optimālākajiem risinājumiem, kā nodrošināt šo tik svarīgo infrastruktūru. 

Būtiskākie ieguvumi no savas uzlādes stacijas

Ņemot vērā, ka elektroautomašīnu īpatsvars satiksmē katru gadu palielinās, parūpēties par ērti pieejamu uzlādes staciju ir tālredzīgs lēmums, kas sniegs vairākus ieguvumus.

  • Uzlādes stacija kā konkurences priekšrocība

Elektroauto uzlādes staciju infrastruktūra ietekmē to, kur klients izvēlas atstāt savu auto, kuru ēdināšanas uzņēmumu apmeklēt, kurā tirdzniecības centrā iepirkties vai kuras atpūtas iespējas izmantot. Ja klients var apvienot, piemēram, gardas maltītes baudīšanu, iepirkšanos vai skaistumkopšanas procedūras ar auto uzlādi, tad tas ir dubults ieguvums, jo nav papildus jātērē laiks, braucot uz citu uzlādes vietu un gaidot, kamēr auto akumulators būs pilns. Tas arī parāda, ka uzņēmums seko līdzi tendencēm un rūpējas par savu klientu ērtībām. 

  • Ērta uzlāde darbinieku automašīnām

Pieaugot elektroauto popularitātei, arī uzņēmuma darbinieku lokā palielināsies to cilvēku īpatsvars, kuri izvēlas šos videi draudzīgos un ekonomiskos spēkratus. Ja uzņēmumā tiek nodarbināts liels cilvēku skaits, tad sava elektroauto uzlādes stacija ir tikai loģisks risinājums, kas sniegs papildu ērtības. Iespējams, redzot, ka pie darba vietas uzstādīta uzlādes stacija, kāds no darbiniekiem, kurš plāno pirkt auto, izlems par labu tieši elektroautomašīnai, jo redzēs, ka ikdienā tās lietošana būtu ļoti ērta.

  • Iespēja modernizēt uzņēmuma autoparku

Ja uzņēmumam ir savs autoparks, tad ir vērts domāt par tā atjaunošanu ar elektromobiļiem. Elektroautomašīnu klāsts dizaina, ietilpības un aprīkojuma ziņā auto ražotājiem ir gana plašs, lai ikviens atrastu savām vajadzībām un zīmola tēlam piemērotāko modeli, kuru ar lepnumu laist uz autoceļiem. Savas uzlādes stacijas ir ieguldījums, kurš atmaksāsies ik dienu, ļaujot ātri un bez sarežģījumiem veikt uzlādi, lai nodrošinātu auto efektīvu uzņēmuma darbu jebkurā laikā. 

  • Solis videi draudzīga uzņēmuma virzienā

Elektroautomašīnas pakāpeniski sāk nomainīt iekšdedzes auto, palīdzot samazināt CO2 izmešus un to radīto kaitējumu klimatam. Protams, šis ir tikai viens no daudzajiem risinājumiem klimata uzlabošanai, bet tas ir gana būtisks. Videi draudzīgi risinājumi kļūst par biznesa vides neatņemamu sastāvdaļu. To ietekmē ne tikai valstu izvirzītie klimata politikas mērķi, bet arī sabiedrības pieprasījums. Tas arī palīdz uzlabot zīmola reputāciju, jo patērētāji videi draudzīgus uzņēmumus vērtē augstāk, par viņu pakalpojumiem pat ir gatavi maksāt vairāk, ja zina, ka tam līdzi nāk atbildība pret vidi, resursiem un mūsu nākotni. 

Uzticiet stacijas ierīkošanu “Ignitis Latvija”

“Ignitis Latvija”, kas jau daudzus gadus veiksmīgi darbojas Latvijas enerģētikas tirgū, piedāvā biznesa klientiem ne tikai elektrību un dabasgāzi, bet arī elektroauto uzlādes stacijas. Sadarbojoties ar Lietuvas kolēģiem, plānots izveidot uzticamāko un ērtāko uzlādes tīklu Baltijā. Lietuvā jau ir uzstādītas aptuveni 70 publiski pieejamas uzlādes stacijas pilsētu centros, pie autoceļiem, ātrās ēdināšanas restorāniem un birojiem. “Ignitis Latvija” nodrošina elektroauto uzlādes staciju ierīkošanu uzņēmumiem, pielāgojoties to vajadzībām un darbības specifikai.

  • Lēnās elektroauto uzlādes stacijas 

Tā ir piemērota izvēle vietās, kuras ir elektroauto galamērķis, tāpēc ir iespējama nesteidzīga auto uzlāde, piemēram, viesnīcas, viesu nami, SPA centri utt. Šāda lēnā uzlāde var aizņemt vairākas stundas atkarībā no stacijas jaudas, kas pieejama no 3.4 kW līdz 22 kW. Pieejamas gan pie sienas stiprināmas, gan uz zemes uzmontētas, gan bezvadu lēnās uzlādes stacijas, kas ļauj katrā situācijā izvēlēties atbilstošāko risinājumu.

  • Ātrās elektroauto uzlādes stacijas

Vidēji ātrā uzlāde ilgst 30–50 minūtes. Tas ir optimāls laiks, kuru cilvēks pavada kafejnīcā, veikalā, pastaigā pa parku un citās sadzīviskās darīšanās. Tikmēr elektroauto ir uzlādēts un gatavs doties tālāk. Ātrās uzlādes stacijas pieejamas ar jaudu 20 kW un vairāk. Tās pieejamas gan stiprināmas pie sienas, gan uzmontētas uz zemes.

Uzziniet par elektroauto uzlādes stacijas ierīkošanu vairāk ignitis.lv.